De foarte mult timp doresc sa scriu si o reteta de briose 'Snickers'. In sfarsit am reusit sa o pun in practica si rezultatul a fost peste asteptari.
Acestea sunt briosele 'Snickers'.
Avem nevoie de urmatoarele materiale:
Aluat: 200 g ciocolata de menaj, 125 gr margarina, 1 1/2 ceasca de zahar, 1 ceasca lapte condensat, 2 oua mici, 1 1/2 ceasca faina, 1 lingurita cu varf praf de copt
Caramel: 250-300 zahar tos, 2 galbenuse frecate cu cateva lingurite de zahar, 100 g margarina, 100 g lapte condensat
Decor si glazura:100 g ciocolata alba, 1 pumn arahide prajite, nesarate
Pentru a urmari pozele si explicatiile pas cu pas, dati clickpe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se pun pe foc mic amestecand incontinuu sa nu se prinda laptele, margarina, ciocolata de menaj rupta bucatele si zaharul.
2-Dupa ce s-a topit si omogenizat amestecul, fara sa se fiarba, stingem focul si adaugam faina cernuta cu praful de copt, toata deodata.
3-Dupa ce am amestecat si faina, si s-a mai racit putin aluatul, adaugam si ouale amandoua siamestecam bine.
4-Separat cu un ciocan de snitele spargem arahidele prajite sa fie sfarmate bucatele dar nu macinate. La fel procedam si cu ciocolata de menaj alba, pentru decor.
5-In fiecare forma de briose unsa cu margarina[ eu folosesc de hartie de unica folosinta si nu le mai ung], punem aluat cam pana la jumatatea formei. Presaram apoi deasupra ciocolata sparta alba si arahidele sfaramate.
6-Punem tava la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
7-Pentru unplutura de caramel, topim zaharul amestecand incontinu, sa nu se formeze cocoloase netopite si sa nu se arda. Trebuie sa fie la culoarea din fotografie. Amestecam galbenusele de ou cu cateva lingurite de zahar pana devin cremoase ca o spuma. Dupa ce s-a tiopit zaharul adaugam crema de ou cate o lingurita amestecand rapid, apoi adaugam si margarina si amestecam pana se topeste si se incorporeaza in crema. La sfarsit tot amestecand adaugam si laptele condensat si luam de pe foc dupa ce se omogenizeaza.
8-Se umple o seringa pentru ornat cu caramelul racit.
9-Cu seringa umplem briosele cat sunt calde inca. O parte din caramel va fi absorbit de aluat care se va imbiba ca un burete. Se servesc reci.
Reteta nu este dificila in sine. Poate putin mai multa atentie cere crema caramel, ale carui instructiuni trebuiesc urmate cu atentie. Daca vi se pare prea greu incercati intai crema caramel, apoi incepeti sa pregatiti si briosele. De asemeni se poate folosi si sirop caramel din comert.