Astazi vom pregati o reteta clasica si traditionala, indragita de toti amatorii de supe si borsuri. Nu am intalnit inca persoana careia sa nu ii placa borsul de perisoare ,[cel putin cel preparat de mine], fara sa ma laud ci pur si simpli pentru ca asta e adevarul, borsul place tuturor, de aceea voi publica astazi aceasta reteta.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 2 cartofi nu prea mari, 2 morcovi, 2+1 cepe, 2 ardei grasi, 800 gr carne tocata amestec, 100 gr orez, 1+1 legaturi de patrunjel, sare, piper negru, 1 cutie de rosii tocate si decojite, 1 ou, 100 gr iaurt, 1 legatura leustean verde, sau 2-3 linguri leustean uscat.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Se curata toate legumele, apoi se spala bine.
2-Se taie rondele subtiri morcovii si ardeii, 2 cepe se toaca nu foarte marunt, si se toaca marunt patrunjelul. Cartofii se taie cuburi si se lasa in apa.
3-Separat se framanta carnea tocata cu orezul spalat si ales, cu 1 legatura de patrunjel si cu 1 ceapa tocata marutn.
4-Se condimenteaza si se pipereaza carnea, apoi se formeaza cu mana perisoare de marimea unei nuci mai mari.
5-Se pune pe foc o oala cu 3 l de apa, apoi cand a dat in clocot se pun una cate una perisoarele, si se lasa la fiert. Separat se fierbe borsul.
6-Dupa ce s-au ridicat perisoarele la suprafata, se mai fierb inca 10 minute, apoi se adauga ceapa tocata, morcovii si ardeii.
7-Dupa 10 minute de fiert se pun in oala si cartofii, iar dupa alte 10 minute, s adauga si cutia de rosii tocate,patrunjelul, leusteanul si se acreste cu bors dupa gust.
8-Se mai da de cateva ori in clocot, apoi se bate oul cu iaurtul si se drege borsul.
Se condimenteaza si se serveste fierbinte. Mie imi place borsul de perisoare cu mult piper negru.
Pofta buna!