BILUTE DE CIOCOLATA DE POST, reteta de baza - lectia de gatit 81

Bilutele de ciocolata, sunt deja un desert care exista cred in sute de variante, de aceea reteta prezentata aici este reteta de baza. Pentru aceasta reteta am folosit lapte de cocos, care a fost in cele din urma o cheltuiala inutila, caci la fel de gustoasa ar fi iesit reteta si cu apa, daca se respecta corect restul ingredientelor. De asemeni aceasta reteta reprezinta si o varianta mai dietetica a unei retete mai vechi si putin mai grele [cea veche folosea mult mai mult unt sau margarina, si m-am gandit sa o fac mai light].

BILUTE DE CIOCOLATA DE POST

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr biscuiti simpli, 1 esenta de rom,. 100 gr cacao [sau numai 80 gr daca e foarte inchisa la culoare], 200 gr lapte de cocos sau apa, margarina 125 gr, zahar 350 gr.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput macinam biscuitii, avand grija sa nu ii transformam in faina, ci sa ii lasam putin mai mare macinati.
poza reteta culinara

2-Punem pe foc margarina, zaharul si apa [eventual laptele], si amestecam pana se topesc. Nu e nevoie sa fiarba, iar daca s-a incalzit prea tare incat sa nu putem sa bagam mana, atunci lasam putin la racit.
poza reteta culinara

3-Separat se amesteca biscuitii pisati cu praful de cacao.
poza reteta culinara

4-Se adauga la amestecul de zahar si margarina si esenta de rom...
poza reteta culinara

5-...apoi se varsa peste biscuitii pisati din care pastram deoparte 100 gr .
poza reteta culinara

6-Se framanta cu mana ca un aluat, apoi se da la frigider, si se lasa pana se intareste complet.
poza reteta culinara

7-Se scoate apoi si cu mana se formeaza bilute de marimea unei unei nuci...
poza reteta culinara

8-...pe care le tavalim prin praful de cacao si biscuiti pe care l-am pastrat mai devreme.
poza reteta culinara

9- Se dau bilutele le frigider si se servesc reci, pe un platou.
poza reteta culinara

Asa cum am spus la inceput, aceasta reprezinta reteta de baza. Pornind de la ea, putem crea zeci de variante. Putem adauga nuci macinate, sau nuca de cocos, putem pune la mijloc o visina din visinata sau dulceata, sau o bucatica de rahat sau de nuci sau alune, le putem tavali prin cocs sau zahar pudra in loc de biscuiti cu cacao, sau putem inlocui o parte din lapte cu cognac sai visinata. Deci pofta buna si cat mai multa energie creatoare!

Ultimele produse cu reduceri