APERITIV CU PROSCIUTO - lectia de gatit 79

Astazi vom mai pregati un aperitiv delicios pentru cei carora le place prosciutto. Daca nu sunteti mari amatori, il puteti inlocui cu bacon sau cu o mai traditionala costita.

ANTIPASTI CU PROSCIUTO

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 5 oua, 1 cutie de rosii in bulion, 150 gr cascaval ras, cca 100 gr prosciutto, 1 ardei capia, 3 cepe verzi [sau cca 1/2 ceapa uscata], 3 linguri de ulei.
1-Se toaca marunt feliutele de prosciutto, rondele-ardeiul capia curatat de seminte si cubulete se taie ceapa verde spalata si curatata.
poza reteta culinara

2-Se pun apoi in ulei incins legumele, si se rumenesc pana se moaie pe jumatate.
poza reteta culinara

3- Dupa ce s-au calit, punem in tigaie la prajit, bucatelele de prosciutto si cutia cu rosii, si lasam la fiert, amestecand des sa nu se arda, pana scade apa lasata de rosii.
poza reteta culinara

4-Intre timp batem rosiile ca pentru omleta, apoi adaugam cascavalul ras.
poza reteta culinara

5-Turnam peste legumele din tigaie amestecul de branza si oua.
poza reteta culinara

6-De aici inainte reteta e pe atat de simpla, pe cat de plicticoasa: pur si simplu trebuie sa amesteci incontinuu pana scade apa de la oua.
poza reteta culinara

7-Spre sfarsit, reteta trebuie sa aiba consistenta unor faramituri.
poza reteta culinara

Se serveste fierbinte, inaintea felului principal. Reteta este pentru 3 portii, iar timpul de preparare nu depaseste 30 de minute.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri