Astazi vom mai pregati un aperitiv delicios pentru cei carora le place prosciutto. Daca nu sunteti mari amatori, il puteti inlocui cu bacon sau cu o mai traditionala costita.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 5 oua, 1 cutie de rosii in bulion, 150 gr cascaval ras, cca 100 gr prosciutto, 1 ardei capia, 3 cepe verzi [sau cca 1/2 ceapa uscata], 3 linguri de ulei.
1-Se toaca marunt feliutele de prosciutto, rondele-ardeiul capia curatat de seminte si cubulete se taie ceapa verde spalata si curatata.
2-Se pun apoi in ulei incins legumele, si se rumenesc pana se moaie pe jumatate.
3- Dupa ce s-au calit, punem in tigaie la prajit, bucatelele de prosciutto si cutia cu rosii, si lasam la fiert, amestecand des sa nu se arda, pana scade apa lasata de rosii.
4-Intre timp batem rosiile ca pentru omleta, apoi adaugam cascavalul ras.
5-Turnam peste legumele din tigaie amestecul de branza si oua.
6-De aici inainte reteta e pe atat de simpla, pe cat de plicticoasa: pur si simplu trebuie sa amesteci incontinuu pana scade apa de la oua.
7-Spre sfarsit, reteta trebuie sa aiba consistenta unor faramituri.
Se serveste fierbinte, inaintea felului principal. Reteta este pentru 3 portii, iar timpul de preparare nu depaseste 30 de minute.
Pofta buna!