APERITIV CU CREVETI - lectia de gatit 77

Astazi vom pregati impreuna un aperitiv cu creveti cu sos de vin si cascaval, varianta romaneasca ca sa spunem asa, deoarece se poate intalni in foarte multe variante in zona mediterana si cu foarte multe transformari.

APERITIV CU CREVETI IN SOS DE VIN

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr creveti congelati curatati, 100 ml vin alb, 2 linguri ardei murati Jalapenos [se pot inlocui cu 2 linguri de castraveti murati taiati foarte fin si 1 varf de cutit de boia iute de ardei], 150 gr branza tip cascaval semitare, 1 cutie rosii in bulion, jumatate de ceapa mijlocie, tocata foarte fin sau 2 cepe verzi, jumatate de lingurita de scortisoara, 1 varf de cutit nucsoara, 2-3 linguri de ulei.
Aceasta reteta se poate servi pe malurile Turciei cu telemea in loc de cascaval, in Grecia se serveste dupa bunul plac atat cu cascaval cat si cu telemea la un loc sau separat, iar pe malurile Italiei se serveste cu patrunjel verde tocat in loc de scortisoara si nucsoara. Oricum, celor carora le plac crevetii sunt sigur ca le plac toate variantele.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Prajim ceapa in putin ulei, apoi dupa ce a devenit sticloasa, fara sa se aureasca prea tare, adaugam si crevetii decongelati, cu tot cu apa scursa de la decongelat deoarece lasa un gust mai puternic de crevete si nu este mai neigienica decat apa de la robinet, de vreme ce crevetii sunt semifierti si curatati. Nu v-as sfatui insa sa folositi in acelasi fel si apa de la crevetii congelati necuratati cu tot cu codita.
poza reteta culinara

2-Daca e nevoie, mai picuram cate putina apa la fiert pana se moaie crevetii, apoi adaugam si cutia cu rosii tocate, si lasam sa fiarba la foc iute pana se evapora apa.
poza reteta culinara

3-Apoi adaugam ardeii sau castravetii murati taiati rondele subtiri...
poza reteta culinara

4-...turnam vinul...
poza reteta culinara

5-...si presuram scortisoara si nucsoara si amestecam la foc potrivit pana scade sosul.
poza reteta culinara

6-Dupa ce sosul a scazut, se adauga branza tip cascaval rupta bucati, si se amesteca pana se moaie si se topeste putin [cca 1 minut] fara sa se topeasca complet sau sa se omogenizeze.
poza reteta culinara

Se serveste pe o farfurie asa cum e sau presarat cu bucatele de branza feta , sau se poate da si la cuptor in boluri mici de lut presarate cu cascaval sau bucatele de branza feta, pana prind o crusta aurie. Sau puteti prepara aperitivul cum am mai spus mai sus presarat cu patrunjel verde si fara scortisoara si nucsoara.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri