Ananasul - informatii nutritionale,proprietati terapeutice

Este un fruct deosebit de sanatos,care se cultiva numai in zonele calde.Ananasul are proprietati uimitoare de vindecare, datorita complexului de nutrienti pe care il contine miezul.El este nutritiv, stomahic, dezintoxicant, diuretic.Ananasul are reale proprietati de curatare a organismului, de purificare a intestinelor si a sangelui, neegalate de nici un alt fruct.

Valoarea nutritiva a ananasului

Ananasul contine: apa, in proportie de 75,7 %, materii azotate 0,68 %, materii gazoase 0,06 %, materii zaharate 18,4%, materii extractive 4,35%, celuloza 0,57%, cenuse 1,24% acizi citric malic, vitaminele A, B, C, o drojdie si un ferment, iod, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf.
100 g ananas contin 48 calorii.
Proprietatile terapeutice ale ananasului

-are o puternica actiune antioxidanta
-incetineste procesul de imbatranire
-intareste sistemul imunitar
-sporeste potenta sexuala
-stimuleaza arderea grasimilor
-protejeaza organismul de boli cardiovasculare
-ajuta si la recuperarea rapida dupa o interventie chirurgicala si reduce inflamatiile
-previne degenerarea oculara
-are efecte tonice asupra sistemului nervos
-dezvolta sistemul osos si ligamentar prin rolul pe care il are in formarea colagenului
-atenueaza simptomele astmului
-regleaza functiile intestinale
-echilibreaza cantitatile de hormoni eliberate.
Toate aceste proprietati il recomanda sa fie consumat de suferinzii de:anemie, convalescenta, demineralizare, dispepsii, intoxicatii, ateroscleroza, artrita, guta, litiaza, cure de slabire, hipertensiune, tulburari cardiace si vasculare
Cura cu ananas
Ananasul este unul dintre putinele alimente care ajuta la scaderea in greutate, fara a provoca anemii. Continutul caloric este unul scazut: 50 de calorii la 100 de grame de fruct ceea ce il recomanda pentru curele de slabire.El este incadrat de nutritionisti in categoria alimentelor cu 'calorii negative', alaturi de citrice, mere, telina, varza, broccoli. Avantajul acestor fructe si legume este ca au capacitatea de a stimula arderea naturala a grasimilor. Bromelaina - o enzima prezenta in ananas - este cea care ii confera acestui fruct proprietatea de a arde grasimile si de a imbunatati digestia.O cura cu ananas elimina apa in exces din tesuturi si ne ajuta sa slabim.
Masti cosmetice cu ananas
-Masca revigoranta pentru intinerirea tenului:4 bucati de ananas,1 lingura de miere de albine,1 lingura de frisca,2 linguri faina de ovaz
Se macina bucatile de ananas cu mixerul. Se adauga mierea de albine, frisca si faina de ovaz, dupa care se continua procesul de amestecare. Aplica aceasta compozitie in strat gros pe fata si gat. Lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care indeparteaza cu apa calduta.
-Peeling de ananas pentru corp:jumatate de cana de suc de ananas, jumatate de cana de faina de porumb, 3 linguri de ulei de masline. Peeling-ul se aplica pe spate si se maseaza usor. se curata cu apa calduta.
Contraindicatiile consumului de ananas
Consumul de ananas nu este recomandat in caz de ulcer gastric

Ultimele produse cu reduceri