Alimentatia in colitele cronice si gastritele hipoacide

Alimentatia in colitele cronice si gastritele hipoacide are in vedere menajarea stomacului prin eliminarea excitantilor mecanici,stimularea secretiei prin excitanti chimici.Se limiteaza si alimentele ce contin multa celuloza.
Alimente indicate:cafea naturala,ceai rusesc,sucuri de fructe dulci,sucuri de legume,putin sifon,paine alba uscata,paste fainoase,orez si gris fierte bine,mamaliga,pireuri de legume,lwgume fierte si pasate[morcovi,dovlecei,conopida,spanac,urzici]fructe copate la cuptor sau compot pasat[ din mere,pere,prune,caise,piersici,visine,cirese,struguri],carne slaba de vaca,vitel,gaina si pui,[inabusita,tocata,sau fripta la gratar],sunca alba,peste alb de apa dulce[salau,stiuca,crap,pastrav,caras,biban,lin]budinci de peste si carne,branza proaspata,telemea desarata,svaiter,cas proaspat si sarat,unt proaspat,ulei crud in cantitate mica,supe degresate,borsuri pasate,biscuiti,gelatine de fructe,sufleuri,frunze de tarhon,patrunjel,leustea,marar,sosuri de carne si sosuri de rosii.
Alimente interzise:lapte,alcool,inghetata,bauturi fierbinti,paine neagra,paine proaspata,cartofi prajiti,.zarzavaturi crude greu de digerat bogate in celuloza[varza,castraveti,ridichi],fructe crude,fructe oleaginoase,mezeluri,conserve,carne gras[vanat,oaie,gasca,rata],peste gras,peste prajit,omleta,ochiuri prajite,branzeturi grase,untura,slanina,grasime prajita,aluaturi proaspete,aluaturi cu unt dospite,marmelada,miere,dulceata,hrean,mustar,piper,ceapa,usturoi,boia,muraturi,sosuri cu rantas.

Ultimele produse cu reduceri