Alimentatia in bolile ulceroase

Alimentati recomandata in boala ulceroasa,dispepsii cu hiperaciditate,gastrite hiperacide,ulcere gastrice si duodenale,urmareste menajarea si protejarea stomacului prin eliminarea excitantilor chimici,termici si mecanici ai stomacului.
Alimente indicate:lapte,ceai de tei,sunatoare si menta,ceai cu lapte,sucuri de legume,sucuri de fructe,paine alba uscata,piure de cartofi,paste fainoase fierte bine,orez si gris fierte,legume fierte,fructe coapte la cuptor,sau sub forma de compot,mamaliguta,carne slaba de vita,vitel,pui,fierte sau sub forma de perisoare,peste alb de apa dulce[salau,lin,stiuca,crap,pastrav],budinci de peste si carne,oua fierte moi,piure de legume,branza proaspata de vaci,urda,unt proaspata,ulei proaspat,smantana proaspata,supe,jeleuri de fructe,biscuiti creme cu zeamil,sufleuri dietetice.
Alimente contraindicate:alcool,cafea naturala,ceai rusesc,cacao,sifon,apa de la gheata,lichide fierbinti,paine proaspata,cartofi prajiti,zarzavaturi bogate in celuloza[ precum: varza, ridichi, castraveti,]cartofi prajiti,ceapa,usturoi,fructe crude,fructe acre,fructe oleaginoase,mezeluri,conserve,vanat,carne de porc,oaie,rata,gasca,curcan,peste prajit,peste gras,oua tari,omleta,aluat dospit,ciorbe,borsuri,aluaturi proaspete,foietaje,inghetata,marmelada,miere,ciocolata,otet,hrean,mustar,piper,sosuri cu rantas,muraturi de orice fel.

Ultimele produse cu reduceri