Preparare: Se curata varza, se taie in jumatate si apoi fideluta, se presara 1 lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute; Se taie marunt ceapa, se caleste ulei, cca 2-3 minute, la foc mic; Se pune imediat peste ceapa, varza bine stoarsa in pumni, se amesteca, adaugind 3-4 linguri cu apa si un virf de cutit de piper, dupa care se acopera si se lasa 30 minute la foc mic, amestecind din cind in cind, ca sa nu se prinda de vas, pana cand se inmoaie bine; Se mai adauga putina apa, daca este nevoie, cand este gata, apa trebuie sa fie complet scazuta; Se da putin la cuptor, pana cand se rumeneste putin, amestecind si acolo, din cand in cand, ca sa nu se arda; Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ
VARZA CU MARAR
Incrediente: 1 varza de marime mijlocie (800-900 g) ,80 ml ulei ,1/2 lamiie sau otet ,2 linguri marar ,150 G ceapa ,sare si piper dupa gust
Preparare: Se curata varza, se taie in jumatate si apoi fideluta, se presara 1 lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute; Se taie marunt ceapa, se caleste ulei, cca 2-3 minute, la foc mic; Se pune imediat peste ceapa, varza bine stoarsa in pumni, se amesteca, adaugind 3-4 linguri cu apa si un virf de cutit de piper, dupa care se acopera si se lasa 30 minute la foc mic, amestecind din cind in cind, ca sa nu se prinda de vas, pana cand se inmoaie bine; Se mai adauga putina apa, daca este nevoie, cand este gata, apa trebuie sa fie complet scazuta; Se da putin la cuptor, pana cand se rumeneste putin, amestecind si acolo, din cand in cand, ca sa nu se arda; Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ
Preparare: Se curata varza, se taie in jumatate si apoi fideluta, se presara 1 lingurita de sare, se amesteca bine si se lasa 30 minute; Se taie marunt ceapa, se caleste ulei, cca 2-3 minute, la foc mic; Se pune imediat peste ceapa, varza bine stoarsa in pumni, se amesteca, adaugind 3-4 linguri cu apa si un virf de cutit de piper, dupa care se acopera si se lasa 30 minute la foc mic, amestecind din cind in cind, ca sa nu se prinda de vas, pana cand se inmoaie bine; Se mai adauga putina apa, daca este nevoie, cand este gata, apa trebuie sa fie complet scazuta; Se da putin la cuptor, pana cand se rumeneste putin, amestecind si acolo, din cand in cand, ca sa nu se arda; Cand este gata, se adauga marar tocat si facultativ