Preparare: Punem la fiert carnea de cerb taiata cuburi, si timp de 20 de minute, pe masura ce fierbe, ii indepartam spuma. Scurgem apa, apoi intr-o tigaie punem ceapa curatata si taiata cubulete, usturoiul si carnea, pana se rumenesc bine. Punem apoi 4 cani de apa si un pahar de vin rosu, si fierbem la foc mic 2 ore, timp in care mai picuram apa daca este nevoie. La sfarsit lasam apa sa scada, adaugam rosiile curatate de pielite si tocate marunt cu tot cu samburi, adaugam si mirodeniile si coniacul, si lasam sa fiarba inca 20-30 de minute, pana scade sosul si se leaga.
TOCANA DE CERB [CAPRIOARA]
Incrediente: 1 KG carne de cerb [caprioara], 6-7 fire de ceapa verde, 2-3 catei de usturoi, 100 ml ulei, 4 rosii , 1 bat de scortisora, 1 varf de cutit nucsoara, 1 pahar de vin rosu, 1 lingurita busuioc tocat, sare si piper negru dupa gust, 2 linguri de cognac
Preparare: Punem la fiert carnea de cerb taiata cuburi, si timp de 20 de minute, pe masura ce fierbe, ii indepartam spuma. Scurgem apa, apoi intr-o tigaie punem ceapa curatata si taiata cubulete, usturoiul si carnea, pana se rumenesc bine. Punem apoi 4 cani de apa si un pahar de vin rosu, si fierbem la foc mic 2 ore, timp in care mai picuram apa daca este nevoie. La sfarsit lasam apa sa scada, adaugam rosiile curatate de pielite si tocate marunt cu tot cu samburi, adaugam si mirodeniile si coniacul, si lasam sa fiarba inca 20-30 de minute, pana scade sosul si se leaga.
Preparare: Punem la fiert carnea de cerb taiata cuburi, si timp de 20 de minute, pe masura ce fierbe, ii indepartam spuma. Scurgem apa, apoi intr-o tigaie punem ceapa curatata si taiata cubulete, usturoiul si carnea, pana se rumenesc bine. Punem apoi 4 cani de apa si un pahar de vin rosu, si fierbem la foc mic 2 ore, timp in care mai picuram apa daca este nevoie. La sfarsit lasam apa sa scada, adaugam rosiile curatate de pielite si tocate marunt cu tot cu samburi, adaugam si mirodeniile si coniacul, si lasam sa fiarba inca 20-30 de minute, pana scade sosul si se leaga.