Preparare: Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper; Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm
pana la os;Se tavaleste bine platica prin faina ca sa patrunda prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins; Intre timp se fierbe apa cu sare si cu condimente, ardei, telina, rosii si patrunjel verde, toate tocate fin. Se adauga vinul, usturoiul pisat si ardeiul tocat fin dupa ce s-a luat de pe foc. S
SARAMURA DE PLATICA CU LEGUME
Incrediente: 2 platici la cel putin 1 kil fiecare ,6 rosii ,2 cepe ,1 telina cu frunze ,3 morcovi ,-3 ardei grasi ,3 ardei capia rosii ,3 ardei iuti ,1 pahar de vin alb ,100 ml ulei ,2 legaturi de marar si patrunjel ,1 pahar de faina ,2 linguri de condiment de peste ,1 capatina de usturoi ,1 lingura de piper macinat ,sare dupa gust