Preparare: Se coc vinetele pe plita si gogosarii si ardeii in tava, in cuptor. Se curata legumele coapte de coaja, de samburi si codite, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Separat,se prepara zeama pentru salata, din otet, zahat, ulei, sare si foi de dafin.Se lasa amestecul sa fiarba cateva minute, amestecand cu o lingura d elemn pana cand sarea si zaharul sunt complet topite. In borcane de 800 de gr,se aseaza in straturi legumele: un start de vinete, unul de gogosari, unul de ardei, alternativ, pana cand se umple borcanul. Nu uita !Se lasa 2 cm pana la marginea borcanului, pentru a turna lichidul.Se toarna lichidul fierbinte in borcane,se infileteaza si se dau borcanele la cuptor, o ora. Se lasa
SALATA DE LEGUME CONSERVATA LA BORCAN
Incrediente: 4 kg ardei kapia,4 kg gogosari,4 kg de vinete,500 ml de otet,200 gr de zahar,1/2 litru de ulei,2 linguri de sare pentru murturI, foi de dafin
Preparare: Se coc vinetele pe plita si gogosarii si ardeii in tava, in cuptor. Se curata legumele coapte de coaja, de samburi si codite, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Separat,se prepara zeama pentru salata, din otet, zahat, ulei, sare si foi de dafin.Se lasa amestecul sa fiarba cateva minute, amestecand cu o lingura d elemn pana cand sarea si zaharul sunt complet topite. In borcane de 800 de gr,se aseaza in straturi legumele: un start de vinete, unul de gogosari, unul de ardei, alternativ, pana cand se umple borcanul. Nu uita !Se lasa 2 cm pana la marginea borcanului, pentru a turna lichidul.Se toarna lichidul fierbinte in borcane,se infileteaza si se dau borcanele la cuptor, o ora. Se lasa
Preparare: Se coc vinetele pe plita si gogosarii si ardeii in tava, in cuptor. Se curata legumele coapte de coaja, de samburi si codite, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Separat,se prepara zeama pentru salata, din otet, zahat, ulei, sare si foi de dafin.Se lasa amestecul sa fiarba cateva minute, amestecand cu o lingura d elemn pana cand sarea si zaharul sunt complet topite. In borcane de 800 de gr,se aseaza in straturi legumele: un start de vinete, unul de gogosari, unul de ardei, alternativ, pana cand se umple borcanul. Nu uita !Se lasa 2 cm pana la marginea borcanului, pentru a turna lichidul.Se toarna lichidul fierbinte in borcane,se infileteaza si se dau borcanele la cuptor, o ora. Se lasa