Preparare: Ceapa, taiata felii subtiri, se caleste in tot untul sau untdelemnul, impreuna cu o jumatate de lingurita cu sare, la foc mic, circa 10 minute, pana cand devine lucioasa, fara sa se ingalbeneasca; apoi se adauga cate un varf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment (sau dupa dorinta), momitele si creierul sau maduvioara, taiate in bucati mai mari. Se prajesc, cate 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc foarte mic, avand grija sa nu se arda ceapa. Tigaia sau cratita trebuie sa fie destul de incapatoare, ca sa le cuprinda pe toate, caci nu trebuie sa fie amestecate prea mult. Cand sunt destul de moi, se adauga vinul, sucul de rosi
TOCANA DE MOMITE
Incrediente: 300 g momite, creier, maduvioara de porc, vitel sau vita, 300 g ceapa, 80 g unt sau untdelemn, 100 ml vin alb sec, 100 ml suc de rosii, piper, o foaie de dafin, ienibahar sau nucsoara, coriandru, sare.
Preparare: Ceapa, taiata felii subtiri, se caleste in tot untul sau untdelemnul, impreuna cu o jumatate de lingurita cu sare, la foc mic, circa 10 minute, pana cand devine lucioasa, fara sa se ingalbeneasca; apoi se adauga cate un varf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment (sau dupa dorinta), momitele si creierul sau maduvioara, taiate in bucati mai mari. Se prajesc, cate 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc foarte mic, avand grija sa nu se arda ceapa. Tigaia sau cratita trebuie sa fie destul de incapatoare, ca sa le cuprinda pe toate, caci nu trebuie sa fie amestecate prea mult. Cand sunt destul de moi, se adauga vinul, sucul de rosi
Preparare: Ceapa, taiata felii subtiri, se caleste in tot untul sau untdelemnul, impreuna cu o jumatate de lingurita cu sare, la foc mic, circa 10 minute, pana cand devine lucioasa, fara sa se ingalbeneasca; apoi se adauga cate un varf de cutit sau de lingurita din fiecare condiment (sau dupa dorinta), momitele si creierul sau maduvioara, taiate in bucati mai mari. Se prajesc, cate 5-6 minute, pe fiecare parte, la foc foarte mic, avand grija sa nu se arda ceapa. Tigaia sau cratita trebuie sa fie destul de incapatoare, ca sa le cuprinda pe toate, caci nu trebuie sa fie amestecate prea mult. Cand sunt destul de moi, se adauga vinul, sucul de rosi