Preparare: Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocoloase; se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se unge o tava dreptunghiulara cu pereti mai inalti si se tapeteaza cu pesmet sau faina; se aprinde cuptorul si se lasa la foc mare sa se incinga bine. In compozitia racorita, cit sa se poata tine mina pe ea, se adauga unul cite unul ouale, apoi praful de copt stins cu zeama de lamiie si eventual, coaja rasa de lamiie, esenta de rom, etc. Se toarna in tava jumatate din compozitie si se intinde pe intreg fundul acesteia. Merele cura
PRAJITURA CU MERE D-NUL COSMA
Incrediente: 15 linguri zahar, 15 linguri ulei, 17 linguri lapte, 17 linguri faina (cu virf), 4 oua, 1/2 plic praf de copt stins cu zeama de lamiie, cca. 1 kg. mere acrisoare mai tari, pesmet sau faina, scortisoare, zahar vanilat
Preparare: Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocoloase; se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se unge o tava dreptunghiulara cu pereti mai inalti si se tapeteaza cu pesmet sau faina; se aprinde cuptorul si se lasa la foc mare sa se incinga bine. In compozitia racorita, cit sa se poata tine mina pe ea, se adauga unul cite unul ouale, apoi praful de copt stins cu zeama de lamiie si eventual, coaja rasa de lamiie, esenta de rom, etc. Se toarna in tava jumatate din compozitie si se intinde pe intreg fundul acesteia. Merele cura
Preparare: Zaharul, laptele si uleiul se dau in clocot; se toarna faina odata, se asteapta pina da din nou in clocot si se amesteca totul pina nu mai sint cocoloase; se lasa sa se racoreasca. Intre timp, se unge o tava dreptunghiulara cu pereti mai inalti si se tapeteaza cu pesmet sau faina; se aprinde cuptorul si se lasa la foc mare sa se incinga bine. In compozitia racorita, cit sa se poata tine mina pe ea, se adauga unul cite unul ouale, apoi praful de copt stins cu zeama de lamiie si eventual, coaja rasa de lamiie, esenta de rom, etc. Se toarna in tava jumatate din compozitie si se intinde pe intreg fundul acesteia. Merele cura