Preparare: Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai bine,fiindca altfel de lipeste). Se imparte aluatul in doua. Prima jumatate se imparte si ea :2/3 se aseaza pe fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime). Se pun apoi merele rase ametecate cu ceva zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamiie. Restul de aluat se ruleaza si el si se pune peste mere(de fapt se acopera merele cu el). Se coace cca.75 min la 175 grade. Cind prajitura este gata se unge cu putina dulceata de caise(2 linguri) si se face o glazura din
PRAJITURA CU MERE 2
Incrediente: 125g Margarina, 1 pachet zahar vanilat, 125g zahar, 325g faina, 1 lingurita bicarbonat, 3 lingurite praf de copt, 1 kg de mere rase
Preparare: Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai bine,fiindca altfel de lipeste). Se imparte aluatul in doua. Prima jumatate se imparte si ea :2/3 se aseaza pe fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime). Se pun apoi merele rase ametecate cu ceva zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamiie. Restul de aluat se ruleaza si el si se pune peste mere(de fapt se acopera merele cu el). Se coace cca.75 min la 175 grade. Cind prajitura este gata se unge cu putina dulceata de caise(2 linguri) si se face o glazura din
Preparare: Din ingredientele de mai sus se face un aluat "fraged" care se inveleste intr-o folie si pentru 30 min. se pune in frigider(asa se poate intinde mai bine,fiindca altfel de lipeste). Se imparte aluatul in doua. Prima jumatate se imparte si ea :2/3 se aseaza pe fundul unei forme rotunde cu margini inalte,iar din rest se fac margini care se pun de jur imprejurul formei(cca.2cm inaltime). Se pun apoi merele rase ametecate cu ceva zahar, zahar vanilat, scortisoara si coaja de lamiie. Restul de aluat se ruleaza si el si se pune peste mere(de fapt se acopera merele cu el). Se coace cca.75 min la 175 grade. Cind prajitura este gata se unge cu putina dulceata de caise(2 linguri) si se face o glazura din