MILLEFEUILLE

Incrediente: Pentru foietaj: 250g. unt, 250g. faina, 50ml. apa, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita otet;
Pentru crema: 2 plicuri crema de vanilie din comert, 1 litru lapte, 150g. zahar,[sau 2 plicuri buinca de vanilie,1 l lapte si 8 linguri de zahar ]

Preparare: Se prepara aluatul: din 50 g. unt si toate celelalte ingrediente se face o foaie dreptunghiulara, groasa de un deget, iar pe ea se intinde restul de unt-200g. Se impatureste foaia de sus in jos si de la stanga la dreapta, de patru ori. Dupa fiecare impaturire se lasa la rece 20 minute. Apoi se coc 4 foi dreptunghiulare pe care le intepam cu furculita,ca sa nu se umfle..Din resturile de la foi, se pot face bastonase rasucite, care se tavalesc printr-un sirop mai gros. Se prepara crema dupa indicatiile de pe ambalaj. Cu crema rece se umplu foile si se pudreaza.

Timp de preparare:

Ultimele produse cu reduceri