MIEL LA ROTISOR

Incrediente: 1 miel intreg ,ulei de masline ,suc de lamaie ,sare de mare ,piper ,oregano ,usturoi



Preparare: Dupa spusele expertilor locali, cel mai bun miel pentru protap trebuie sa cantareasca in jur de 10-11 Kg si se tine la jar cam 4 ore; Aprinde focul cu 2 ore inainte de a gati. Protapul trebuie sa fie cu 30 cm mai lung decat mielul pentru a se pastra o distanta de 15 cm la ambele capete. Strapunge-l printre picioarele din spate in stomac si apoi protapul trebuie sa iasa pe gura. Lega-i picioarele din fata si din spate, dar si de mijloc, pentru a nu avea surpriza sa cada atunci cand va fi intors; Unge-l cu suc de lamaie si oregano; Trebuie rotit cu mare atentie la inceput pentru a nu se arde, dupa ce se rumeneste putin unge-l cu ulei de masline din cand in cand, cam la 15 min; Pentru a-l unge poti folosi o pensula; Timpul de gatit depinde de di

Ultimele produse cu reduceri