Preparare: Puneti albusurile in mixer si le bateti pana se face o spuma tare, cca 8 minute.Cat timp se bat albusurile puneti la fiert 80 ml apa cu zaharul si fierbeti cca 6-8 minute, pana se face un sirop legat. Daca treceti cu o lingura rece prin sirop si dati cu degetul pe dosul lingurii trebuie sa va ramana urma curata si sa simtiti siropul lipicios. Cu mixerul mergand, adaugati in spuma esenta de vanilie, sarea si gelatina dizolvata rapid in restul de apa. Lasati mixerul sa mearga in continuare si adaugati siropul fierbinte incet. Lasati sa se mixeze totul pana spuma se raceste, cca 15 minute. Va rezulta o spuma densa si lucioasa. Amestecati zaharul pudra cu amidonul. Pregatiti o tava
MARSHMALLLOW
Incrediente: 3 albusuri la temperatura camerei, 250 gr zahar, 100 ml apa, gelatina praf 10 gr, 1 esenta vanilie, 1 varf cutit sare, 50 gr amidon, 50 gr zahar pudra vanilat
Preparare: Puneti albusurile in mixer si le bateti pana se face o spuma tare, cca 8 minute.Cat timp se bat albusurile puneti la fiert 80 ml apa cu zaharul si fierbeti cca 6-8 minute, pana se face un sirop legat. Daca treceti cu o lingura rece prin sirop si dati cu degetul pe dosul lingurii trebuie sa va ramana urma curata si sa simtiti siropul lipicios. Cu mixerul mergand, adaugati in spuma esenta de vanilie, sarea si gelatina dizolvata rapid in restul de apa. Lasati mixerul sa mearga in continuare si adaugati siropul fierbinte incet. Lasati sa se mixeze totul pana spuma se raceste, cca 15 minute. Va rezulta o spuma densa si lucioasa. Amestecati zaharul pudra cu amidonul. Pregatiti o tava
Preparare: Puneti albusurile in mixer si le bateti pana se face o spuma tare, cca 8 minute.Cat timp se bat albusurile puneti la fiert 80 ml apa cu zaharul si fierbeti cca 6-8 minute, pana se face un sirop legat. Daca treceti cu o lingura rece prin sirop si dati cu degetul pe dosul lingurii trebuie sa va ramana urma curata si sa simtiti siropul lipicios. Cu mixerul mergand, adaugati in spuma esenta de vanilie, sarea si gelatina dizolvata rapid in restul de apa. Lasati mixerul sa mearga in continuare si adaugati siropul fierbinte incet. Lasati sa se mixeze totul pana spuma se raceste, cca 15 minute. Va rezulta o spuma densa si lucioasa. Amestecati zaharul pudra cu amidonul. Pregatiti o tava