Preparare: Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se sfarama drojdia si se adauga la lapte, se pune un virf de cutit de zahar si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pun oul/ouale, laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framinta bine .Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Se lasa la crescut intr-un loc cald cel putin jumatate de ora. Se spala bine salata si ceapa verde. De la ceapa se folosesc doar citeva fire albe, de la restul se v
LANGOSI CU BRANZA SI VERDEATA
Incrediente: Aluat: 550 g faina, 1 ou mare sau doua mici, un cub drojdie proaspata, aproximativ 500 ml lapte, un praf de sare. Umplutura: 2 salate mari, 1 legatura mare de ceapa verde, o legatura de marar, 300 g telemea de oaie uscata
Preparare: Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se sfarama drojdia si se adauga la lapte, se pune un virf de cutit de zahar si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pun oul/ouale, laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framinta bine .Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Se lasa la crescut intr-un loc cald cel putin jumatate de ora. Se spala bine salata si ceapa verde. De la ceapa se folosesc doar citeva fire albe, de la restul se v
Preparare: Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se sfarama drojdia si se adauga la lapte, se pune un virf de cutit de zahar si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pun oul/ouale, laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framinta bine .Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Se lasa la crescut intr-un loc cald cel putin jumatate de ora. Se spala bine salata si ceapa verde. De la ceapa se folosesc doar citeva fire albe, de la restul se v