Preparare: Se curata si se goleste gasca cu atentie sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecind de doua ori prin masina sunca, slanina si ficatul gastei apoi se amesteca cu carnea tocata. Se adauga oul, sarea, piperul, nucsoara cit doua boabe de piper rasa, vinul. Se umple gasca. Se cos toate rupturile facute in piele, taietura de la git, taietura pe unde s-a golit. Se unge bine gasca cu unt si se pune intr-o cratita mai adinca. Se adauga o ceasca de zeama de carne sau apa. Se acopera cu alta cratita de aceeasi marime si se lasa sa fiarba inabusit, fara a o intoarce 1 1/2 ore avind grija din cind in cind sa se adauge cite putina zeama ca sa nu se arda. Se ri
GASCA UMPLUTA LA CUPTOR
Incrediente: 1 gasca ,300 gr carne tocata de porc, 100 g sunca de Praga, 100 g slanina proaspata, ficatul gastei, 1 ou, 100 g unt, sare, piper, nucsoara, 1 pahar vin , 1 ceasca zeama de carne