FICATEI IN SOS DE SMANTANA CU OREZ

Incrediente: 1,500 kg ficat de pasare, 100 ml ulei, 100 ml vin, 500 g orez, 1 l supa de pasars, 100 g unt, 500 g sos de smantana, sare, piper, dupa gust.
Preparare: Ficateii se spala, se scurg de apa si se oparesc in apa clocotita cu sare, apoi se inabusa usor in ulei cu adaos de supa si se stropesc cu vin pe toata suprafata. La sfarsitul inabusirii se condimenteaza. Se pregateste sosul de smantana, se adauga in vasul cu ficatei si se continua fierberea cca 10 minute. Orezul se alege, se spala, se scurge, apoi se pune la fiert in supa cu apa si sare. Cand a fiert pe jumatate se introduce vasul la cuptor. La sfarsit se adauga untul. La servire, se asaza in farfurie ficateii de pasare cu sosul si alaturi garnitura de orez
Timp de preparare:
Portii mancare:

Ultimele produse cu reduceri