Preparare: Ceapa tocata se caleste intr-un vas de fier la foc mic la un loc cu usturoiul pisat amestecindu-se din cind in cind cu o lingura de lemn. Se lasa astfel sa se rumeneasca, dar trebuie avuta grija sa nu se prinda. Daca este nevoie se pot adauga citeva picaturi de apa. Urzicile oparite si tocate se adauga la ceapa si se inabusa cind scad. Se pun 2 oua batute ca ptr. omleta si se amesteca bine cu ceapa si urzicile. Se mai lasa putin si se ia de pe foc. Cind s-a racit se adauga faina, piinea, galbenusurile crude si sare dupa gust. Se amesteca bine pina cind compozitia devine omogena si se adauga albusurile ramase batute spuma. Se iau cu o lingura chiftelute, se pun in tigaia de teflon bine incinsa si se prajesc la
CROCHETE DE URZICI
Incrediente: 4 cepe,4 catei de usturoi, 0,5 kg urzici, 2-3 linguri faina, 2 felii piine muiata, 4 oua, sare
Preparare: Ceapa tocata se caleste intr-un vas de fier la foc mic la un loc cu usturoiul pisat amestecindu-se din cind in cind cu o lingura de lemn. Se lasa astfel sa se rumeneasca, dar trebuie avuta grija sa nu se prinda. Daca este nevoie se pot adauga citeva picaturi de apa. Urzicile oparite si tocate se adauga la ceapa si se inabusa cind scad. Se pun 2 oua batute ca ptr. omleta si se amesteca bine cu ceapa si urzicile. Se mai lasa putin si se ia de pe foc. Cind s-a racit se adauga faina, piinea, galbenusurile crude si sare dupa gust. Se amesteca bine pina cind compozitia devine omogena si se adauga albusurile ramase batute spuma. Se iau cu o lingura chiftelute, se pun in tigaia de teflon bine incinsa si se prajesc la
Preparare: Ceapa tocata se caleste intr-un vas de fier la foc mic la un loc cu usturoiul pisat amestecindu-se din cind in cind cu o lingura de lemn. Se lasa astfel sa se rumeneasca, dar trebuie avuta grija sa nu se prinda. Daca este nevoie se pot adauga citeva picaturi de apa. Urzicile oparite si tocate se adauga la ceapa si se inabusa cind scad. Se pun 2 oua batute ca ptr. omleta si se amesteca bine cu ceapa si urzicile. Se mai lasa putin si se ia de pe foc. Cind s-a racit se adauga faina, piinea, galbenusurile crude si sare dupa gust. Se amesteca bine pina cind compozitia devine omogena si se adauga albusurile ramase batute spuma. Se iau cu o lingura chiftelute, se pun in tigaia de teflon bine incinsa si se prajesc la