CREMA DE LAPTE CU MAHALAB LA PAHAR

Incrediente: 500 ml lapte,5 linguri de zahar,50 g amidon,10 g gelatina,1 lingurita mahalab pisat
Sirop caramel: 100 g zahar,100 ml apa
Ornament:300 g frisca

Preparare: Se fierb 400 ml lapte cu mahalabul si zaharul,apoi ,dupa ce da in clocot,se adauga si amidonul desfacut in restul de lapte si se amesteca pana se leaga.Se trage deoparte,si se arunca inauntru praful de gelatina,si se amesteca din cand in cand timp de 20 de minute pana se topeste gelatina detot.Se toarna apoi in cupe si se da la rece.Intre timp se rumeneste zaharul intr-o craticioara,pana devine maron la culoare,fara sa il ardem,si turnam apa.Se fierbe pana se dizolva zaharul in apa si siropul se leaga putin[cand se raceste se intareste mai mult].Dupa ce s-a racit crema,se orneaza cu frisca si se serveste cu siropul caramel.
Timp de preparare:
Portii mancare:

Ultimele produse cu reduceri