Preparare: Conopida se desface in buchetele, se asaza intr-un vas mai adanc, se toarna apa deasupra, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 6-8 minute, se lasa sa se scurga bine, apoi se asaza pe o tava; Untul se amesteca cu miere si se lasa pe foc timp de 1 minut, amestecand repede pana la omogenizare; Se ia de pe foc, se adauga iaurt si sare si se toarna peste conopida din tava; Se face face un amestec de oua, verdeata tocata si pesmet, care se toarna peste conopida; Se introduce tava la cuptor, se coace la foc mediu pana la formarea crustei.
Timp de preparare:
Portii mancare:
CONOPIDA CU SOS DE ARAHIDE reteta poloneza
Incrediente: 1 conopida mijlocie ,1/2 pahar unt de arahide ,2 linguri miere ,1 pahar iaurt natural ,2 oua tari ,1 lingura patrunjel tocat ,1/2 pahar pesmet, sare dupa gust