Preparare: Se curata (subtire) de coaja castravetii si se taie fiecare in doua la mijloc. Se taie pe lung si se scobesc de seminte. Se fierb in apa cu otet, sare si piper cateva minute la foc potrivit. Nu trebuie sa fie moi. Se scot din apa si se scug pe un prosop de bucatarie. Se prepara umplutura: carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin , sunca afumata [costita] trecuta impreuna cu carnea prin masina de tocat, piinea inmuiata in apa si stoarsa nu prea tare, oul, sare, piper. Se umplu jumatatile de castraveti. Se leaga. Se prepara un sos din supa, faina, ulei, sare si piper si putin otet. Se aseaza jumatatile de castraveti intr-o oala pentru cuptor
CASTRAVETI UMPLUTI
Incrediente: 4 castraveti de sera , 400 g carne tocata mixta,150 g costita afumata, 1 ou, 200 g piine, 1 ceapa mijlocie, 2 linguri ulei, 2 linguri faina, 750 ml supa de carne sau legume, sare, piper, otet.
Preparare: Se curata (subtire) de coaja castravetii si se taie fiecare in doua la mijloc. Se taie pe lung si se scobesc de seminte. Se fierb in apa cu otet, sare si piper cateva minute la foc potrivit. Nu trebuie sa fie moi. Se scot din apa si se scug pe un prosop de bucatarie. Se prepara umplutura: carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin , sunca afumata [costita] trecuta impreuna cu carnea prin masina de tocat, piinea inmuiata in apa si stoarsa nu prea tare, oul, sare, piper. Se umplu jumatatile de castraveti. Se leaga. Se prepara un sos din supa, faina, ulei, sare si piper si putin otet. Se aseaza jumatatile de castraveti intr-o oala pentru cuptor
Preparare: Se curata (subtire) de coaja castravetii si se taie fiecare in doua la mijloc. Se taie pe lung si se scobesc de seminte. Se fierb in apa cu otet, sare si piper cateva minute la foc potrivit. Nu trebuie sa fie moi. Se scot din apa si se scug pe un prosop de bucatarie. Se prepara umplutura: carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin , sunca afumata [costita] trecuta impreuna cu carnea prin masina de tocat, piinea inmuiata in apa si stoarsa nu prea tare, oul, sare, piper. Se umplu jumatatile de castraveti. Se leaga. Se prepara un sos din supa, faina, ulei, sare si piper si putin otet. Se aseaza jumatatile de castraveti intr-o oala pentru cuptor