Preparare: Se pune fasolea la inmuiat intr-o oala mare, se adauga 2 l de apa si se lasa peste noapte sa se inmoaie; Se curata 3 cepe si se infig in ele cuisoarele. Soriciul se pune in apa clocotita si se lasa sa fiarba cateva minute; Se leaga cu o atapatrunjelul, cimbrul si o foaie de dafin; Se fierbe fasolea circa o ora in apa in care a fost inmuiata, impreuna cu cele 3 cepe impanate, soriciul, buchetul de ierburi aromate si 3 catei de usturoi curatati de coaja. Se adauga carnatul si se fierbe si el impreuna cu fasolea, circa 1/2 ora; Intre timp carnea spalata si zvantata de porc se taie bucati potrivite, iar
CASSOULET reteta franceza
Incrediente: 500 g fasole alba ,5 cepe ,6 cuisoare ,100 g sorici ,3 crengute cimbru ,5 fire patrunjel ,2 foi de dafin ,6 catei de usturoi ,1,2 KG carne de porc,100 g costita ,4 linguri untura ,3 rosii mari ,3 linguri pesmet ,sare si piper dupa gust