BUDINCA DE CHIFTELUTE CU DOVLECEI
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 dovlecei mai mari, cateva chiftelute, 2 rosii mari, 150 gr telemea, 1 cabanos [cca 100 gr], 3-4 oua, 1 cutie de smantana [se poate inlocui cu 200 ml lapte si 1 lingura faina], 1 ceapa mare, sare, piper negru, cimbru, ulei si pesmet pentru tapetat tava, 2-3 linguri de ulei pentru prajit ....
1- Pentru inceput curatam dovleceii de coaja, apoi in taiem in rondele de ccca 1 cm grosime. Iar ceapa si rosiile le taiem in rondele mari.
2-Separat taiem branza cubulete, si rondele -cabanosul..
3- Prajim in uleiul incins dovlecii, pana prind culoare, apoi ii scoatem si punem rondelele una langa alta in tava unsa cu ulei. In uleiul ramas, punem si ceapa pe care o calim foarte putin.
4- In tava cu dovlecei, punem si chiftelutele. Daca sunt mici. Daca sunt mari le taiem in bucatele.
5-Printre ingredientele din tava presuram din loc in loc si ceapa putin calita.
6- Separat in tigaia in care am prajit ceapa, calim cateva secunde rondelele de rosii. Nu foarte mult, ca sa nu apuce sa se moaie. Trebuie sa fie destul de tari incat sa le putem lua usor cu furculita, ca in imaginea de mai jos.
7- Cat timp se rumenesc rosiile, punem in tava si telemeaua..
8-...apoi rosiile prajite.
9-Separat se bat ouale ca pentru omleta, la un loc cu smantana [sau laptele in care am desfacut faina], si condimentele. Se sareaza dupa gust.
10-In continuare asezam peste rosii si rondelele de cabanosi...
11-...apoi turnam ouale batute..
12-Dam tava la cuptor si o coacem la 185 de grade..
...pana se aureste deasupra si se desprinde de pe margine [cca 45 de minute].
Este mai gustoasa fierbinte, dar se poate servi si rece!
Pofta buna!