Tratamente naturiste pentru ingrijirea ochilor

Remedii si tratamente pentru ochi umflati

Pungile de sub ochi denota o acumulare de apa, care poate fi de natura interna: o alimentatie prea sarata sau chiar un semn al insuficientei renale .
1-Avocado : aplicati felii subtiri de avocado sub ochi si asteptati 20 de minute. Rezultatele sunt uimitoare.
2-Castravete: taiati-l in felii subtiri puneti-l pe pleoape.
3-Ceai negru sau verde: Aplicati pe ochi doua pliculete de ceai negru sau verde. Lasati-le sa actioneze vreme de 15 minute. Contin tanin si polifenol, doua substante care elimina lichidul mai repede.
4-Tratament naturist cu fenicul :infuzie din doua lingurite de frunze proaspete zdrobite peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se fac bai locale pe pleoapele inflamate ;
5-Tratament naturist cu salvie :infuzie din o lingurita flori uscate si maruntite peste care se toarna 100 ml cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; jumatate din solutie se raceste, iar restul se mentine calda; se pun timp de 10 minute comprese calde si reci pe pungile aflate sub ochi.
6- Frunze de piersic (20g) + apa (100ml) - infuzie contra pleoapelor umflate.
7- Cartofii cruzi sunt foarte buni pentru pungile de sub ochi.
Leacuri naturiste pentru cearcane

Cearcanele pot avea diferite nuante: albastrui, verzui, rosiatice, cenusii sau maronii.
In functie de culoarea lor putem afla cîteva indicii despre cauzele aparitiei cearcanelor. Petele albastrui indica o circulatie proasta a sangelui, cele violete o proasta functionare a inimii, cele cenusii denota o dereglare hormonala, iar cele maronii sant adesea ereditare.
Iata cateva remedii:
1-Ulei de cocos: Aplicati ulei de cocos in regiunea din jurul ochilor si masati timp de 2-3 minute.
2- Lapte rece: Aplicati comprese cu lapte rece timp de 10-15 minute.
3-Cartof: Curatati un cartof, taiati-l in felii subtiri puneti-l pe pleoape. Potasiul continut de cartofi ajuta si la eliminarea cearcanelor.
4-Tratament naturist cu albastrele :infuzie din o lingurita si jumatate de flori uscate si maruntite peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara ; se aplica comprese in bolile de ochi, ochi obositi, pleoape ridate sau pe cearcane.
5-Tratament naturist cu tei:infuzie din patru linguri de flori uscate si maruntite peste care se toarna o cana (200 ml) cu apa clocotita; se sta cu fata in vaporii emanati din vas, apoi, cand devine calduta, se pun comprese pe ridurile pleoapelor, cearcanele de la ochi si pleoapele umflate.
6-Masca naturala cu castravete, cartof, lamaie si aloe vera - Cartoful, prin continutul bogat in potasiu, are importante proprietati drenante si calmante, reduce cearcanele si calmeaza pleoapele iritate.
7-Infuzie de romanita :este ideala pentru cearcanele provocate de oboseala.
Remedii pentru ridurile din jurul ochilor

1-Untul : (in special de casa) are un efect exceptional asupra pielii din zona ochilor. Se aplica seara, prin masare usoara, atat sub pleoapa inferioara, cat si pe cea de sus, pana pe arcada sprancenelor.
2-Tratament naturist cu galbenele :infuzie din o lingurita de flori uscate si maruntite peste care se toarna 100 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara; se aplica comprese pe pleoapele ridate folosindu-se un pansament steril.
3-Radacina de nalba mare (Radix Althaeae) - cu proprietati emoliente, de hidratare a pleoapelor ridate: comprese la ochi cu decoct preparat din 2 linguri de radacini la o cana de apa.
Leacuri pentru ochi iritati si inrositi

1-Infuzie de limba-mielului indeparteaza roseata cauzata de oboseala sau incordarea acestora.Turnati o cana cu apa fiarta peste o lingurita cu frunze uscate de limba-mielului. Lasati la infuzat pana se raceste. Se fac bai de ochi.
2-Tratament naturist cu musetel :infuzie din o lingurita de flori uscate si maruntite peste care se toarna 100 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 20 de minute ; se strecoara; se fac spalaturi locale pe pleoapele iritate, inflamate si se pun com­prese pe cearcane.
3-Tratament naturist cu frunze de nuc : se prepara infuzie din patru lingurite de frunze uscate si maruntite peste care se toarna o cana (250 ml) cu apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute: se strecoara ; se spala pleoapele iritate, congestionate
4-Tratament naturist cu soc : se prepara o infuzie din 40 g flori peste care se toarna un litru de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara; se fac bai locale folo­sindu-se un tampon de vata si se aplica comprese cu solutia obtinuta pentru tratarea ochilor iritati, congestionati.
5-Infuzie de petale de trandafir (Flores Rosarum) - pentru ochii obositi: comprese cu infuzie din o lingurita de petale la un litru de apa.

Ultimele produse cu reduceri