Tratamente naturiste pentru albirea si sanatatea dintilor

Remedii pentru albirea dintilor

-Tratament naturist cu lamai :consumul de lamaie sau frecarea dintilor cu lamaie deter­mina albirea lor.
-Tratament naturist cu mar :consumul de mere determina albirea dintilor.
- Bicarbonatul de sodiu. Se recomanda ca seara, inainte de culcare, dupa ce v-ati periat deja dintii ca de obicei, cu pasta de dinti si i-ati clatit, sa ii periati mai apoi timp de 3-5 minute cu bicarbonat de sodiu. Clatiti apoi bine gura cu apa din abundenta.
Tratamente pentru durerile de dinti

-Ceaiurile de hamei, valeriana sau de laptuci salbatice alina durerile dentare pentru ca au efect calmant asupra sistemului nervos.
-Puneti un tampon de vata inmuiata in tinctura de echinaceea sau ulei de cuisoare (cuisoarele contin un anestezic folosit adesea de medicii stomatologi numit eugenol) pe dintele afectat.
-Tratament naturist cu patrunjel :se zdrobesc bine frunzele de patrunjel proaspete sau radacina pana se obtine o pasta ; se framanta cu putina sare ; se formeaza un cocolos si se introduce in caria dentara, sau in urechea corespunzatoare partii dureroase.
-Pentru masele cariate: se pune in carie pulbere de cuisoare.

Remedii pentru abcese,infectii bucale si altele...

-Ceai pentru abcese sau infectiil bucale : ceaiul de salvie, de cimbru, sunatoare, flori de coada soricelului, sulfina, radacina de cerentel, flori de nalba, radacina de tataneasa sau galbenele. Aceste plante au actiune antiseptica, antiinflamatorie si calmeaza durerile. Se foloseste sub forma de gargara.
-Tratament pentru gingivite: gargara cu infuzie din scoarta de stejar, din salvie si sunatoare (o lingura de scoarta sau de planta se pune la infuzat intr-un pahar cu apa fierbinte).
- Masarea gingiilor cu ulei de cocos se recomanda in inflamarile si singerarile acestora.
-Pentru gingii sensibile:Intarirea gingiilor se face cu suc de patlagina

Ultimele produse cu reduceri