TORT JAPONEZ CU FLORI DE CIRES [RETETA] - lectia de gatit 130

Am promis reteta pentru tort, deci...pentru aceasta avem nevoie :
-pentru blatul pufos de cacao avem nevoie de: 6 oua, 240 gr zahar tos, 100 gr. amidon alimentar,100 gr faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri de cacao [cu varf], putina esenta de vanilie.
-pentru crema de ciocolata avem nevoie de: 500 g smantana cu concentrat mare de grasime, 1-2 pliculete cu intaritor de frisca, 1-2 linguri cu cacao, 8 lingurite cu zahar pudra [cu varf].
-pentru frisca avem nevoie de 500 gr smantana, 1-2 pliculete intaritor, 8-9 lingurita cu varf cu zahar pudra.
-1 borcan de 800 gr cu marmelada de capsuni .
-pentru sirop avem nevoie de 1 cana de zahar, 1 cana de apa, 1 esenta de vanilie.
-pentru crengutele de decor avem nevoie de: 100 gr ciocolata neagra, si 50 gr miere.
-pentru fondant avem nevoie de: 450 g zahar pudra, 50 g miere sau sirop de glucoza, 5 g gelatina, 30 ml apa, 2-3 picaturi colorant la alegere si 2-3 picaturi esenta, eu am folosit de vanilie.

TORT JAPONEZ CU FLORI DE CIRES

poza reteta culinara

Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput pregatim o tava pentru blatul de tort, pe care o ungem cu ulei, si o tapetam cu hartie de copt, si aprindem cuptorul la 185 de grade.
Apoi batem spuma albusele cu zaharul, tos, iar dupa ce s-a intarit, adaugam si galbenusele.
poza reteta culinara

poza reteta culinara

2-Dupa ce amestecam bine faina cu cacaoa, cu amidonul si cu praful de copt...
poza reteta culinara

...turnam amestecul peste ouale batute si amestecam de sus in jos cu o lingura, pana se omogenizeaza amestestecul si devine gros ca o smantana.
poza reteta culinara

3-Se toarna aluatul in tava pregatita, apoi se da la cuptor si nu se deschida aragazul pentru 45 de minute.
poza reteta culinara

4-Cat timp se coace, incalzim apa pentru sirop [nu e nevoie sa fiarba], apoi adaugam zaharul si amestecam pana se topeste, Adaugam apoi si esenta de vanilie.
Separat batem spuma frisca cca 15 minute, adaugand zaharul cate putin, ca sa nu 'se lase', apoi catre sfarsit adaugam si 1 pliculet de intaritor, apoi una cate una lingurile de cacao. Daca e nevoie, adaugam si al doilea intaritor. Cacao, punem dupa gust. Putem lasa si numai 1 lingura.
poza reteta culinara

Se bate cu mixerul pana se intareste.
La fel procedam pentru frisca, mai putin cacaoa.
5-Dupa ce blatul s-a copt, si racit complet, il taiem transversal in 3 feliii, apoi insiropam prima felie,
poza reteta culinara

6-Ungem felia cu gemul de capsuni, adaugam cea de-a doua felie de blat, o onsiropam la fel ca pe prima, apoi o ungem cu frisca batuta.
poza reteta culinara

7-Dupa ce punem deasupra si a treia foaie de blat, insiropam ca de obicei...
poza reteta culinara

...apoi ornam asa cu ma descris in lectia anterioara.
Se da la rece cel putin 3 ore, apoi se serveste.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri