Buna ziua! Astazi vom invata o reteta greceasca, spetsofai, care nu este altceva decat o tocana de ardei cu diverse tipuri de carnati, putin usturoiata.

Pentru aceassta reteta aveti nevoie de 500 gr de carnati de cel putin 3 sortimente, usturoiati, afumati, picanti...etc... [se pot inlocui si cu diverse mezeluri, dar nu mai vorbim de reteta originala], 1 ceapa mar, 3 catei de usturoi , 4-5 ardei grasi, 1 cutie de rosii tocate in bulion [sau si mai bine 3 rosii mari decojite], 1 lingura pasta de tomate, putin cimbru, 2 linguri de ulei, piper negru si sare.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1- Pentru inceput taiem rondele carnatii, taiem solzi ceapa curatata si spalata, si ardeii la fel, iar usturoiul il curatam.

2-In cele 2 linguri de ulei, se rumeneste ceapa pana devine sticloasa, la un loc cu cateii de usturoi.

3-Dupa ce usturoiul s-a muiat , il pisam cu o furculita, apoi adaugam si ardeii taiati fasii.

4-Dupa ce s-au muita si ardeii, turnam si rosiile din cutie, si lasam sa fiarba 2-3 minute.

5-In final adaugam si carnatii taiati rondele, [care vor fierbe rapid, taiati fiind, cca 3-4 minute], si lingura de pasta de tomate.

Se condimenteaza, apoi se serveste fierbinte cu salata de sezon.
Pofta buna!