Buna ziua! Revenim cu o reteta rapida, fara prea multa bataie de cap.

Puiul gatit astfel , sta la cuptor cam 90 de minute, dar prepararea lui ne ia cel mult 10 minute, asa ca nu pierdem timpul.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de cca 1 kg de pui [pulpe sau pui intreg transat bucati], 4 cartofi mari, 2 cepe, 4 ardei grasi, 2 lamai, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de oregano, sare si piper, 4 linguri de ulei, 1 ceasca de apa..
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput pregatim legumele. Se spala si se curata cartoii si ceapa de coaja, ardeii de seminte, iar lamaile [care lipsesc din fotografie], se taie in 2.

2-Intr-o tava mare, de cuptor, unsa cu ulei, taiem cartofii cubulete ca entru ciorba, si ardeii se taie in fasii destul de mari...

3-...apoi taiem cubulete si ceapa [in nici un caz marunt].

4-Se presoara apoi pe deasupra condimentele, zeama de lamaie, restul de ulei, si se 'framanta', sa se amesteca bine.

5-Pulpele, sau bucatile de carne de pui curatate si spalate, se pun pe deasupra, apoi se toarna si o ceasca de apa.

6-Acoperim cu o folie de aluminiu tava, strangand bine marginile tavii sa nu iasa aburul...

7-...apoi cu o scobitoare facem 6-7 gauri, nu mai mult, ca sa nu se evapore apa si sa nu se arda.

8-Tava se da la cuptor pentru o ora, dupa care se scoate folia de aluminiu, si se lasa inca 30 de minute , sa se rumeneasca si sa scada bine apa. Motivul pentru care sta atat de mult, este faptul ca am pus cartofii cruzi, fara sa ii fierbem in prealabil 5-10 minute. Puiul va fi bine patruns is foarte moale.

Pofta buna!