Asa arata bufetul de la luatul din par al fetitei mele.
1- Eclere cu pate de porc
Aluat:250 GR faina,250 gr apa,150 gr margarina,4 oua mari
Metoda:Se fierbe apa cu margarina apoi se adauga faina si se amesteca bine. Se da la rece apoi cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand.Cand s-a omogenizat aluatul se pune intr-o punga taiata la un colt si se spriteaza batonase intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie,lasandu-se loc intre ele. Se coc la foc iute 20-25 minute pana se auresc apoi se scot si dupa ce s-au racit se cresteaza pe lung . Se umplu si se glazureaza cu creme la alegere.
Pate de porc [sau pui]: 500 g ficat de porc, 200 g sunca de porc fiarta [sau 200 g unt de vaca], 1 cana apa de la fiert ficatul, sare si piper negru dupa gust
Metoda: Se fierbe apoi se da de 2 ori prin masina de tocat ficatul si sunca.Se amesteca cu apa,sare si piper apoi se da la rece, unde se va intari foarte tare. Se amesteca dupa ce s-a intarit si se umplu eclerele raciote care se orneaza dupagust. Se servesc reci.
Ornament: 2 ridichi feliate, frunze de patrunjel, chips-uri de cartofi.
2-Ecler ecu salta de icre
Se orneaza si se pregatescin acelasi fel ca cele de mai sus,sau dupa fantezia fiecaruia.
Pentru salata de icre:100 g icre proaspete, 100 g ulei, 1 ceapa mare,2 cartofi fierti mari, zeamade lamaie dupa gust
Se freaca icrelecu uleiul si zeama de lamaie apoi se amesteca cu ceapa fic tocata si cu piureul de cartofi racit.
3-Ordef cu pasta de branza
pesmeciori de aperitiv din comert [sau mai economic 1 paine pentru toat,taiata patratele],1 castravete de sera, 20 rosii ciresele, 1/4 morcov ras, cateva ramurele de marar,
Umplutura: 200 g feta, 100 g branza topita, boia dulce, 1 ardei dat pe razatoare si foarte bine stors de apa
Metoda:Se faramiteaza cu furculita branza apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Rosiile se taie in 2 si castravetele se taie fasii foarte subtiri cu cutitul pentru curatat cartofi apoi se lasa putin la uscat sa-si lase apa.Se ung pesmetii cu pasta de branza apoi se aseaza deasupra o rondea de rosie sau o fasie de castravete,umplut cu bran.za. Se orneaza cu frunze de marar si morcov ras.
4-Minipizza cu foietaj
1 aluat de foietaj din comert, 200 g bacon sau costita, 200 g cascaval, 100 g branza feta, 1/2 ceapa, 1 ardei gras,1 lingura pasta de tomate
Se taie cerculete aluatul si se coc pe fundul unor forme mici de sufle. Se scot din cuptor cosuletele apoi se ung cu o pensulacu pasta de tomate.In fiecare cosulet se aseaza 1 feliute mica de bacon, cate o bucatica de feta, ardei si ceapa si se acopera cu o felite mica de cascavl.Se dau la microunde in momentul servirii,pana se moaie cascavalul. Se servesc calde.
5-Sandwich inimioara
8 felii paine de toast, 8 felii de cascaval[ sau branza topita feliata], 8 felii de jambon subtire feliat, 1 frunza varza rosie pentru decor, cateva frunzede salata verde, 100 g unt sau branza topita la tub
Setaie cu forma de inimioara feliile de paine, se ung apoi cu unt [sau branza topita], si se lipesc apoi de fiecareparte cate o felie de jambon si una de cascaval. Jumatate se lasa cu cascavalul in sus, cealalta jumatate cu jambonul,si se intercaleaza pentru un decor deosebit. Se aseaza pe foi de salata si se presoara cu fideaua de varza rosie.
6-Bagheta umpluta cu salata si pasta de branza
1 bagheta frantuzeasca alba, 200 g branza feta, 3 linguri de smantana, 1/2 lingurita boia dulce, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura otet, 20 g gelatina muiata in 75 ml apa, 2 castraveti de gradina curatati de coaja, 3 cepe verzi tocate marunt, 2 ardei grasi mici [ sau 2 jumatati mari], unul galben,unul rosu, tocati marunt, 1/2 lingurita cimbru, sare numai daca este nevoie si nu este destul de sarata branza
Se taie in 3 bagheta, apoi se scobesc cele 3 bucati. Castravetii se curata de coaja si seminte, si se foloseste numai partea carnoasa. Se taie cubulete si se lasa pe o hartie de copt ca 10 minute, cat pregatim restul ingredientelor sa se usuce putin. Separat dupa ce am tocat toate legumele, mixam la blender branza telemea,uleiul,otetul, smantana si condimentele, apoi la sfarsit adaugam si gelatina topita deja in apa calda. Se incorporeaza usor si legumele, apoi se umplu bucatile de bagheta , se astupa capetele si se da la rece. Dupa ce s-a intarit se taie in feliute ca in fotografia de mai jos.
Se serveste pe frunze de salata verde sau varza chinezeasca.
7-Platou cu oua umplute
Pentru ouale cu ficat - 8 oua, 150 gr pateu de ficat [alegeti un pateu de calitate, altfel se pierde gustul de ficat], 2 linguri rase mustar, 2 lingurite rase maioneza din comert, piper negru, frunze de patrunjel pentru ornat.
Pentru ouale galbene - 8 oua, 5 fire de marar tocat fin, cateva fire de marar pentru ornat, 1 lingura maioneza, 1 lingura branza proaspata, 50 gr telemea rasa, 2 linguri cascaval.
Frunze de salata pentru ornat platoul.
Se fierb toate ouale pana se intaresc apoi se curata si se scot galbenusurile. Pentru ouale umplute cu ficat se strivesc galbenusurile apoi se freaca cu mustar si maioneza, se condimenteaza dupa gust apoi se umplu ouale si se orneaza cu frunze de patrunjel. La fel se procedeaza si cu ouale galbene cu branzeturi. Se astern frunze de salata pe un platou apoi se intercaleaza cu oua. Pofta buna!