Piperul verde se obtine din aceeasi planta de piper din care se obtine si piperul negru (Piper nigrum) dar printr-o procesare diferita.
Piperul ,(Piper nigrum) , este unicul condiment ale carui fructe pot fi procesate astfel ca sa dea varietatile de piper alb, negru, verde si rosu.
Piperul verde este cel recoltat devreme, inainte de a se coace, si este procesat pentru a elimina fermentarea prin conservare (ca muraturile) in sare sau otet, sau prin uscare rapida la temperaturi mari, in vid. Din cauza ca este necopt, piperul verde nu este prea iute si are o aroma de proaspat.
Piperul verde este foarte aromat si mai putin iute decat cel negru.
Este indicat ca toate tipurile de piper , sa fie cumparate sub forma de boabe, piperul proaspat macinat fiind de departe superior celui pudra. De asemeni piperul trebuie pastrat cel mai bine la frigider,in borcane inchise ermetic, deoarece caldura determina evaporarea aromei, ramanand doar iuteala.
Piperul verde este folosit mai ales in bucataria occidentala, mai ales la prepararea mustarului, a sosurilor pentru gratar si friptura. Boabele de piper verde se folosesc adesea la garniturile picante pentru felurile de mancare reci.