Buna ziua ! Astazi vom pregati un alt fel de pandispan, asa cum il spune si titlul, pandipan cu miere.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 5 galbenuse, 9 albusuri de ou, 200 gr miere, 50 gr zahar, 8 linguri cu faina, 4 linguri de ulei, 1 lingurita de praf de copt.
Pentru 'uns': 1 nuca de margarina, 4 biscuiti Petit_Beaure.
Esente nu am folosit, caci am vrut se simt gustul curat de miere si grau, si-mi vine sa cred ca am reusit.
1-Pentru inceput, alegem galbenusele de albuse, ...
2-...apoi punem pe foc mic, amestecand incontinuu [sau si mai bine ar fi la bain-marie], mierea, si cele 5 galbenuse.
3-Dupa ce s-a intarit putin, [adica dupa ce s-a legat], da-, la racit crema de ou cu miere, si batem spuma albusele cu zaharul.
4-Dupa ce s-a inatrit spuma de albus, o amestecam cu crema de galbenuse cu miere, apoi mixam cu grija. Adaugam apoi uleiul, cate o lingura, iar in final, punem si faina cernuta cu praful de copt, pe care o amestecam cu lingura, de jos in sus , sa nu se lase aluatul.
5-Macinam sau sfaramam biscuitii Petit-Beaure, dupa care ungem tava cu unt sau margarina, si o tapetam cu biscuitii macinati.
6-Turnam in tavile unsa si tapetate, aluatul de pandispan, si apoi dam la cuptorul preincins [185 grade] tavile, pentru 45 de minute timp in care nu deschidem deloc, usa cuptorului.
7- Se lasa la racit si se taie rece.
Aluatul este usor si pufos si poate fi folosit si ca blat de tort.
Pofta buna!