PANDISPAN CU MIERE - lectia de gatit 101

Buna ziua ! Astazi vom pregati un alt fel de pandispan, asa cum il spune si titlul, pandipan cu miere.

PANDISPAN CU MIERE

poza reteta culinara

Pentru aceasta reteta avem nevoie de 5 galbenuse, 9 albusuri de ou, 200 gr miere, 50 gr zahar, 8 linguri cu faina, 4 linguri de ulei, 1 lingurita de praf de copt.
Pentru 'uns': 1 nuca de margarina, 4 biscuiti Petit_Beaure.
Esente nu am folosit, caci am vrut se simt gustul curat de miere si grau, si-mi vine sa cred ca am reusit.
1-Pentru inceput, alegem galbenusele de albuse, ...
poza reteta culinara

2-...apoi punem pe foc mic, amestecand incontinuu [sau si mai bine ar fi la bain-marie], mierea, si cele 5 galbenuse.
poza reteta culinara

3-Dupa ce s-a intarit putin, [adica dupa ce s-a legat], da-, la racit crema de ou cu miere, si batem spuma albusele cu zaharul.
poza reteta culinara

4-Dupa ce s-a inatrit spuma de albus, o amestecam cu crema de galbenuse cu miere, apoi mixam cu grija. Adaugam apoi uleiul, cate o lingura, iar in final, punem si faina cernuta cu praful de copt, pe care o amestecam cu lingura, de jos in sus , sa nu se lase aluatul.
poza reteta culinara

5-Macinam sau sfaramam biscuitii Petit-Beaure, dupa care ungem tava cu unt sau margarina, si o tapetam cu biscuitii macinati.
poza reteta culinara

6-Turnam in tavile unsa si tapetate, aluatul de pandispan, si apoi dam la cuptorul preincins [185 grade] tavile, pentru 45 de minute timp in care nu deschidem deloc, usa cuptorului.
poza reteta culinara

7- Se lasa la racit si se taie rece.
poza reteta culinara

Aluatul este usor si pufos si poate fi folosit si ca blat de tort.
Pofta buna!poza reteta culinara

Ultimele produse cu reduceri