Buna ziua! O reteta ultrasimpla si rapida, pentru zilele in care ne prea avem chef sa pierdem mult timp in bucatarie. Asta vom invata astazi.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 cartofi potriviti, 150 gr cremwusti extra, 5-6 masline mari, 5 fire de patrunjel, 1 cutie de ciuperci, 1 dovlecel, facutativ, cateva feliute de rosii uscate , in ulei, sare si piper, 4 folii de aluminiu, 4 lingurite de unt sau margarina.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput se spala, se curata de coaja cartofii si dovlecelul, apoi se taie cubulete ca pentru ciorba. Separat se scurg bine de apa ciupercile din cutie.

2-Intr-o craticioara cu apa clocotita, se fierb la foc iute cartofii si dovleceii pentru cca 7 minute. Adica atat cat sa nu fie complet fierti si sa se sfarame.]

3-Separat se feliaza subtire maslinele fara samburi, si se taie rondele cremwusti..

4-Se amesteca cu patrunjelul verde tocat si cu rosiile uscate.

5-Cartofii si dovleceii fierti pe jumatate se scurg de apa intr-o sita [ca macaroanele], apoi se amesteca cu restul de ingrediente.

6-Se ia o folie de aluminiu, de cca 30 de cm lungime, se pune in mijloc cam un sfert din umplutura,deasupra se pune cate o lingurita de unt, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se indoaie ca un portofel, si se pliaza de 3 ori fiecare margine, exact ca in imagimile de mai jos.


7-Se pun pachetelele intr-o tava lata, unul langa altul, se inteapa cu o furculita si se dau la cuptor cca 20 de minute la foc iute.


EXTRA SFAT! Se poate adauga dupa gust si cascaval afumat, sau telemea.
Pofta buna!