Negrusca (Nigella arvensis)

Negrusca (Nigella arvensis) este inrudita de aproape cu chimenul negru numit si negrilica (Nigella Sativa) cu care se aseamana, de unde apar si numeroase confuzii.

poza reteta culinara

Popular mai este numita si brus, negruta, nigeluta, piperuta, chimion-de-campuri,cernusca si este originara din Asia Mica.
Negrusca este o planta erbacee melifera cu frunze penate, cu flori albastrui si cu fructe capsule cu numeroase seminte negre.
poza reteta culinara

Negrusca se intalneste in zonele de campie si la deal si creste ca buruiana in semanaturi si araturi, mai ales in cele cerealiere.
Negrusca apartine familiei Ranunculaceae, precum si Nigella Sativa [negrusca de cultura], specia Nigella insumand un total de aproximativ 14 plante inrudite intinse pe un vast areal de la sudul Europei pana in nordul Afrcii si sud-estul Asiei.

poza reteta culinara

Semintele au utilitate alimentara si farmaceutica, identica cu cele ale speciei cultivate Nigela sativa dar este folosita pe scara mai restransa deoarece este varianta salbatica a speciei cultivate. Este utilizata in medicina populara pentru tratarea blenoragiei.

Ultimele produse cu reduceri