Meniu pentru Pasti cu carne de pui

Este cunoscut ca nu place tuturor carnea de miel sau de oaie.Vom propune deci un meniu de Pasti bazat in exclusivitate pe carne de pui si dulciuri mai putin traditionale.
1-Crochete de pui cu susan
500 gr piept de pui tocat,2 cartofi,100 gr susan,1 lingurita maghiran, lingura lapte,vegeta ,ulei,1 ou
Metoda :Se fierb cartofii in coaja apoi dupa ce s-au racit complet se curata si se pun la blender cu laptele si se amesteca pana se obtine o crema elastica.Se amesteca cu carnea tocata cu maghiranul,oul si vegeta si se framanta pana se obtine o pasta moale.Cu palmele unse cu ulei [ca sa nu se lipeasca]se formeaza bilute care se tavalesc prin susan apoi se arunca in uleiul incins pana se rumenesc.Se scot pe hartie care sa absoarba uleiul.Se servesc cu o garnitura la alegere si o salata usoara.
2-Pateu de ficatei de pui
Ficatei de pui fierti 700 g,unt de vaca 200 g,2 linguri mustar iute,1 cana apa de la fiert.
Se dau prin masina de tocat ficateii fierti apoi se amesteca cu untul topit si cu mustarul,se sareaza si se pipereaza dupa gust,apoi se adauga atat apa de la fiert incat sa curga compozitia care se va intari la frigider.Se serveste rece pe tartine sau se pot prepara minieclere cu pateu.[Vezi reteta de aluat pentru eclere la Panificatie si patiserie]
3-Salata de pui
600 gr piept de pui fiert,1 cartof mic fiert taiat cubulete,200 gr ciuperci taiate bucatele fierte,1 lingura mazare din conserva,1 lingura porumb din conserva,100 gr maioneza.50 gr smantana groasa,sare,piper alb
4-Supa crema de cartofi cu pui
1 pui portionat,1 kg cartofi,3 morcovi,1 telina mare,3 cepe ,200 gr smantana,4 oua,300 gr lapte,piper.
Se pune la fiert puiul portionat,apoi dupa 30 de minute de fiert se adauga si legumele,apoi gata fierte se paseaza si se amesteca cu apa de la fiert dupa gustul fiecaruia[mai subtire supa saumai groasa].Se pune iar pe foc icu tot cu pui ar cand incepe sa fiarba se adauga ouale batute spuma cu smantana apoi se potriveste de sare si piper.
5-Pulpe lemonate la cuptor
6 pulpe curatate taiate in doua,4 cartofi,2 cepe,2 ardei,1 lamaie,cimbru,piper negru,100 ml ulei
Metoda: Se curata legumele si se taie cubulete cartofii,ceapa se taia julien si ardeii rondele.Se amesteca intr-o tava lagumele cu zeama de la o lamaie,cu uleiul;,sare dupa gust,cimbru si piper.Se aseaza pulpele deasupra presurate cu cimbru,sare si piper,si se mai toarna in tava si o cana cu apa.Din folie de aluminiu se fromeaza o cupola cu carte se inchide ermetic tava.Se da la cuptor la 180 gr C pt o ora.Se scoate aluminiu si daca e gata se mai tine 20 de minute sa se rumeneasca.La nevoie se mai adauga putina apa.
7-Pui la ceaun cu sos de usturoi
1 pui mare, 200 g untura, sare, zeama de carne, usturoi 1 capatana,1 ceapa foarte mica,piper
Metoda: Se pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de apa sau zeama de carne, se acopera cratita cu capacul si se lasa la foc mic. Din cind in cind se intoarce puiul si, daca scade zeama, se mai adauga cite o lingura, doua de apa.Spre sfarsit , se pune usturoiiul catei intregi si ceapa tacata f fin si duypa 5 minute se sfarama usturoiul cu o furculita.Se mai prajeste 2-3 minute si e gata.Se potriveste de piper.
8-Prajitura cu branza de vaci
150 gr ciocolata de menaj,200 grmargarina tartinabila,250 gr zahar
5 oua,500 gr branza dulce de vaci,100 gr faina,50 grame amidon,1 lingura de gris,1 lingurita praf de copt,1 plic zahar vanilat.
Metoda :se bat ouale cu zaharul,margarina,branza de vaci,zaharul
vanilat,faina,amodonul,grisul si praful de copt.Jumatate din aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina,iar cealalta jumatate se amesteca cu ciocolata topita la bain marie.Se toarna peste prima compozitie apoi se amesteca putin cu o
furcultita fara sa se omogenizeze,atat cat sa formeze degradeuri frumoase.Se coace cca 30 minute.
9-Tort pricomigdal cu cafea
10 albusuri, 250g zahar pudra, 250g migdale, alune sau nuci pisate; Crema: 200g unt proaspat, 10 galbenusuri,200g zahar, 3 linguri lapte,1 plic zahar vanilat, 3 linguri cacao, 2 linguri de nes
Metoda :Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se bat galbenusurile cu zaharul. Se adauga 3 linguri de lapte cald, vanilie, 3 linguri cacao si o lingura de nes. Se amesteca pe marginea masinii sau pe baia de apa pina incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 200g unt proaspat, frecat spuma. Se ung atit blaturile, cit si pe deasupra cu aceasta crema
10-Fursecuri delicioase
-01-Pentru primul aluat:80 gr faina,80 gr unt,40 gr alune
macinate[sau nuci],40 gr zahar vanilat,2 galbenusuri.
-02-Pentru cel de-al doilea aluat:2 albusuri,140 gr zahar tos,
140 gr migdale macinate[ sau nuci]
Metoda: Pentru primul aluat se amesteca toate ingredientele apoi
se intinde o foaie si se taie cu un pahar mic.Se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie apoi deasupra se pune cate o lingurita din cea d-a doua compozitie.Pentru cea de-a 2 compozoitie se bat spuma albusurile cu zaharul apoi se adauga si migdalele macinate.Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri