Meniu de Pasti cu retete din bucataria internationala II

Ca si meniul anterior,si acest meniu este propunerea noastra pentru o masa de Pasti cu retete din bucataria internationala,si NU retete traditionale de Pasti din alte tari.
[i]1-Tarta cu ceapa[reteta nemteasca][/i]
Pentru coca : 250 gr. faina, 125 gr. margarina, 1 ou, 1 pachet praf de copt, sare. Pentru umplutura: 250 gr. slanina, 50 gr. margarina, 1 kg ceapa, 250 gr. smintina, 3 oua, 2 linguri faina, sare, cimbru
Se face coca si se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt sau margarina. Se prajeste slanina in margarina si se adauga ceapa taiata marunt pana se rumeneste. Se amesteca smintina, ouale, faina si mirodeniile si se adauga la ceapa. Se pune totul peste coca si apoi in cuptor la copt.
[i]2-Orez iute[reteta indonesiana][/i]
orez cu bobul lung 300g, 2 oua batute, 1 catel de usturoi, 2 ardei chilly rosii taiati fin, 2 cepe tocate, ulei de masline 40ml, 1 ardei galben curata de seminte si taiat, 2 morcovi taiati in betisoare, sos de soia 50ml, 4 cepe verzi taiate, o legatura de coriandru tocat, sare, piper.
Pune orezul intr-un ceaun, toarna 900ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15 minute la foc mic, pana scade apa. Rastoarna-l intr-un castron si lasa-l sa se raceasca. Intre timp, incalzeste 1 lingura ulei in ceaun si lasa ouale la prajit pana obtii jumari. Cand sunt gata, scoate-le pe o farfurie. Pune intr-un blender usturoiul, jumatate din cantitatea de chilly si ceapa tocata. Mixeaza pana obtii o pasta.Toarna uleiul in ceaun si amesteca pe foc timp de 1 minut pasta obtinuta. Adauga restul de chilly si legume si lasa inca 2 minute pe foc sa se prajeasca usor. Toarna in ceaun si orezul racit si amesteca cu legumele timp de 3 minute. Toarna peste amestec sosul de soia, ceapa verde si ouale si lasa pe foc pana totul devine fierbinte. Adauga coriandrul verde, asezoneaza cu sare, piper.serveste imediat.
[i]3-Sos cu mere pentru friptura[reteta suedeza][/i]
7 mere acre, 200 g vin alb, 250 g maioneza, 2 linguri hrean ras, sare
Merele se curata de coaja si seminte, se taie in patru si se pun intr-un vas, li se adauga vinul, se acopera cu un capac si se fierb inabusite. Dupa ce au fiert, se strecoara si se paseaza obtinandu-se un piure. Piureul se fierbe pana ce scade la jumatate. Apoi se lasa sa se raceasca, adaugandu-se maioneza, hreanul curatat, spalat si ras. Se potriveste de sare si se amesteca bine.
[i]4-Saslik[reteta turceasca][/i]
1 Kg carne de miel sau de oaie, 150 g slanina , 4 rosii, 3 ardei gras, sare, piper, 3 linguri ulei, 3 lamai.
Se taie carnea in bucatele mici si se dau prin ulei, piperandu-le. Se frig apoi pe frigaruie, sau se aseaza pe un gratar, alternand cu felii de slanina, ardei si rosii. Gratarul trebuie sa fie foarte incins. Saslikul se serveste stropit cu unt, insotit de orez fiert si jumatati de lamai.
[i]5-Mancare de oaie[reteta irlandeza][/i]
800 g pulpa de oaie, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 telina, 1 varza creata mijlocie, 300 g cartofi, sare, piper boabe, 1 varf de cutit de maghiran, 1 legatura de patrunjel
Carnea taiata cubulete se pune la fiert in apa rece. Se fierbe incet si, din cand in cand, se indeparteaza spuma. Dupa 30 min. se adauga zarzavatul taiat fideluta si un cartof intreg. Se condimenteaza si se fierb in continuare. Cand carnea este aproape moale, se adauga varza taiata felii, cartofii taiati cubulete si se mai fierb impreuna, pana cand se inmoaie.
[i]6-Miel lemonato[reteta greceasca][/i]
1 KG. carne de miel, 2 linguri grasime, 2 linguri faina, 2 lamii, sare ,piper alb,cimbru 1
lingurita
Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cit cuprinde si se lasa sa fiarba; cind carnea este bine fiarta, se prepara sosul alb ca la ciulama, cu deosebire ca se lasa mai subtire si faina se rumeneste putin. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea, strecurata si limpezita. Se adauga zeama de lamiie, se potriveste de acru si sare,se adauga condimentele.
[i]7-Friptura de miel aromata[reteta etiopiana][/i]
1 kg miel taiat cubulete , 1 ceapa mica rosie toccata marunt , 2 ardei grasi taiati marunt , 1 pahar de vin rosu sec , 1 pachet de unt , 3 catei de usturoi , 2 lingurite de sofran , 2 boabe de nucsoara,1 lingurita de coriandru , 1 lingurita de boia dulce , 1 lingura de zahar brun ,sare si piper dupa gust
Se pun mielul, ceapa ,ardeiul si vinul la marinat pentru o ora;Intre timp, se pune untul sa se topeasca, apoi se pune usturoiul tocat marunt, sofranul, nucsoara si coriandru. Se lasa putin, apoi se adauga boiaua si zaharul brun; Se scoate mielul de la marinat si se adauga in compozitia preparata. Focul trebuie sa fie potrivit pentru ca mielul sase patrunda. Dupa ce s-a patruns mielul se adauga sarea si piperul si mancarea este gata.Puteti sa il serviti in lipii, impreuna cu sos de chili, care va da o aroma deosebita mielului.
[i]8-Prajitura suedeza cu frisca si mere[/i]
Aluatul - 4 oua, 125 g zahar, 1 pachetel zahar vanilat, 125 g faina, 2 linguri amidon, 1
lingurita praf de copt.
Umplutura: 2 foi de gelatina alba, 3 oua, 2 pachetele de praf de budinca de vanilie, 80 g zahar,750 ml lapte, 1,2 kg mere rase (fara coaja), 2 linguri suc de lamaie, 750 g frisca batuta, 50 g zahar pudra, 200 gr felii de mere pentru decor, stropite cu lamaie ca sa nu se innegreasca
Aluatul: Se ia o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu hartie de copt (pergament). Se bat bine
ouale ca sa se obtina o spuma densa, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai amesteca circa doua minute, pana ce compozitia devine omogena. Separat se inmoaie gelatina in apa.Se amesteca faina, praful de copt si amidonul, jumatate din ea se cerne peste compozitia de oua, se amesteca
din nou, apoi se adauga si restul. Se toarna aluatul in tava si se coace circa 12 minute, la foc viu.Umplutura: Se despart ouale. Se bate spuma albusul. Se amesteca praful de budinca cu zaharul
si 100 ml lapte, apoi se adauga galbenusurile. Laptele ramas se fierbe, se adauga in compozitia de budinca si se pune totul la fiert, pe flacara mica, pana ce crema incepe sa se ingroase. Se introduc in ea albusul batut, gelatina si se pune totul la rece, intr-un vas acoperit. Merele rase, amestecate cu o lingurita de suc de lamaie, se introduc in crema de vanilie. Se intinde compozitia peste aluatul copt. Deasupra se unge cu frisca si se pune totul doua ore la rece.
[i]9-Prajitura cu mere si migdale[/i]
Aluatul: 200 g de faina ,100 g de unt ,1 paharel de apa ,1/2 lingurita de sare
Crema: 8 linguri de migdale ,3 linguri de miere ,2 linguri de smantina ,1 pahar cu lapte ,1 ou,1 lamaie ,zahar pudra.
Se pregateste aluatul ai se asaza intr-o tava imbracandu-se si marginile cu coca. Migdalele se
piseaza in piulita si se amesteca cu mierea si smantana, cu oul batut si laptele. Aceasta crema se rastoarna peste aluatul din tava. Se tine la cuptor pana cand crema se intareste si incepe un pic sa isi schimbe culoarea.

Ultimele produse cu reduceri