Meniu de Pasti cu retete din bucataria internationala

Meniul ce urmeaza este propunerea noastra pentru o masa de Pasti cu retete din bucataria internationala,si NU retete traditionale de Pasti din alte tari.
[i]1-Salata de orez[reteta spaniola][/i]
1ceasca orez ,3 cesti apa ,1/2 lingurita de vegeta ,1 rosie mare ,1 ardei verde ,1 ceapa ,5 catei usturoi ,ulei ,sare si piper dupa gust ,suc de lamaie
Se fierbe orezul in apa cu vegeta, nu se amesteca ca sa nu se terciuiasca;Se taie rosiile si ardeiul in bucatele mici, iar ceapa solzisori fini si se amesteca cu sare, ulei si sucul de lamaie dupa gust; Se taie in felii foarte fine usturoiul si se amesteca cu orezul rece; Se amesteca apoi toate ingredientele si se lasa la rece.
[i]2-Sos Geagik[reteta turceasca][/i]
3 catei usturoi ,1 l iaurt gras,3 castraveciori verzi ,1 legatura de marar
Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici; Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele.
[i]3-Garnitura de cartofi sfaramati[reteta ungureasca][/i]4 cartofi mari ,2 cepe mari ,40 ML ulei de masline ,1 foaie de dafin maruntita ,sare si piper
Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se pun la fiert; Ceapa se taie dar nu foarte marunt, preferabil subire, dar cu felii lungi, se marunteste foaia de dafin; Cartofii se fierb, testand cu o furculita, pentru ca sa nu se faca foarte moi; Se scurge apa din vasul cu cartofi si se amesteca cu foaia de dafin maruntita;Intr-o tigaie, se prajeste in ulei de masline ceapa, dar nu foarte mult, sa nu ajunga sa se inegreasca si se toarna peste cartofi; Apoi cu o furculita rezistenta, se amesteca cartofii cu ceapa dar sa nu se faca piure, bucatile de cartofi sa ramana cat de catmaricele; Toata aceasta compozitie se pune pe foc si se amesteca, astfel incat toti cartofii sa fi atins macar odata fundul incins al vasului. Se adauga sare si piper dupa gust si alte condimente. dupa gust ,condimente de cartofi dupa gust.
[i]4-Pasteta de ficat de miel[reteta ruseasca][/i]
ficat 400 g,unt 100 g,franzela 100 g,smantana 200 ml groasa dulce,oua 4,ceapa 150 g,rom 30 ml, condimente de pasteta,sare
Ficatul crud se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela inmuiata in apa sau lapte si nestoarsa si cu ceapa calita, un miut, in tot untul.La tocatura se adauga galbenusurile , smintina, condimentele, sarea si romul sau coniacul.Albusurile se bat spuma, se amesteca cu compozitia usor, prin rasturnare si apoi, se desarta in forma lunga si ingusta, bine unsa cu unt solid.Se umple numai 2/3 din forma, ca pasteta sa aiba loc sa creasca.Forma se introduce in cuptorul bine incins, neacoperita,in tava cu apa fierbinte, data din timp la cuptor.Se lasa sa se coaca cca o ora.Daca pasteta se rumeneste prea mult, dupa 30 minute se reduce focul. Cind este gata, se lasa sa se raceasca in forma, apoi se trece cu cutitul pe margini, se acopera cu platoul de servit, si apoi, se rastoarna.
[i]5-Sarmale de berbec cu vita[reteta turceasca][/i]
300 g carne de miel sau berbec, 20 foi de vita, 2 cepe, 100 g orez, 100 g stafide, 1 pahar ulei,
2 cesti de apa, 1 cub supa Knorr sau delikat, 1 galbenus, 1 lingura faina, 1 lamaie
Foile de vita se oparesc in apa clocotita si sarata. Se lasa apoi sa se scurga.
Se fierbe orezul in apa cu sare timp de 5 minute, dupa care se scurge. Carnea se toaca cu cutitul sau se da prin masina de tocat, cepele se taie marunt si se pune totul sa se prajeasca usor in ulei incins citeva minute. Dupa ce s-a racit se adauga in compozitie sare, piper, stafide si orezul fiert. Se pune cite a lingura din aceasta umplutura intre doua foi de vita si se ruleaza. Sarmalele se asaza intr-o cratita unsa cu ulei si se toarna peste ele supa (2 cesti de apa calda in care s-a dizolvat cubuletul de supa sau delikat, vegeta etc.) in care s-a batut un galbenus de ou, cu faina si zeama de lamiie. Cratita se lasa la cuptor, la foc mic, o ora
[i]6- Frigarui de oaie usturoiate[reteta balcanica][/i]
750 gr. carne macra de oaie, 100 gr. costita, ulei, piper, sare,zeama de la o lamaie, cimbru,usturoi
Se curata muschiul de vine si pielite, se taie in bucati mici cuburi (3-4 cm) se pune pe o farfurie in zeama de lamaie, se presara cu piper, cimbru si usturoi si se inmoaie usor in ulei.Se infig bucatile in frigarui punind intre ele felioare de costita afumata. Se pun pe gratar si cind se intorc se ung cu o pana muiata in untura. La urma se pune sare.
[i]7-Stifado de miel[reteta greceasca][/i]
1,5 kg carne de miel macra ,5 catei de usturoi ,6 linguri untdelemn de masline ,3 foi de dafin ,cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata ,cateva cuisoare ,chimen ,2 linguri bulion de rosii ,2-4 linguri otet rosu de vin ,250 g rosii pasate ,100 ml vin rosu ,1 kg cepe mici, arpagic mai mare,4 linguri patrunjel tocat ,sare si piper dupa gust
Se spala carnea, se zvanta si se taie in cubulete de circa 2 cm latime; Se curata usturoiul si se toaca marunt; Se pune untdelemnul sa se incinga intr-o oala. Se pun pe rand bucatile de carne sa se prajeasca, invartind cu 1 lingura, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se sareaza, se pipereaza, se scoate carnea afara;Usturoiul tocat, frunzele de dafin, nucsoara, cuisoarele si chimenul se pun in grasimea ramasa si se incing;Se pune inapoi carnea prajita, bulionul de rosii si se amesteca bine. Se adauga otetul si se lasa sa dea cateva clocote, vreme de 3 minute. Se adauga 1/2 l apa amestecata cu rosiile pasate (lichidul trebuie sa acopere putin carnea). Se pune vinul, se gusta de sare, se pune la fiert cu capac, pe flacara mica, vreme de 1 ora; Se oparesc cepele cu apa clocotita si se lasa sa se infuzeze un minut. Se arunca apa si se clatesc cu alta apa, rece; Se scot cepele din coji prin presare. Cepele intregi se pun in mancare si se mai lasa sa fiarba 1 ora, pe foc mic. La final, se adauga patrunjelul tocat.
[i]8-Placinta cu ciocolata[reteta daneza][/i]
Pentru blat: 175 ml lapte caldut ,1 ou batut ,450 g de faina alba ,1 lingurita de drojdie uscata,
50 g zahar brun ,250 g de unt (rece, taiat feliute)
Pentru umplutura: 300 g de migdale, prajite si taiate marunt ,100 g zahar pudra ,40 g cacao pudra,70 g unt, sfaramat cu furculita ,1 albus de ou ,90 g ciocolata neagra, taiata bucatele marunte
Pentru glazura: 1 galbenus de ou ,3 linguri mari de lapte caldut ,zahar brun maruntit ,50 gr zahar
pudra
Se prepara daca este posibil, aluatul cu o zi inainte. Se bate bine laptele cu albusul intr-un recipient adanc, se adauga faina, galbenusul, zaharul si untul si un varf de cutit de sare. Se amesteca toate cu mixerul pana se ingroasa compozitia; Se rastoarna compozitia ingrosata pe o suprafata mai mare, presarata cu faina si se framanta in forma de triunghi cu colturile scurte,care se pliaza astfel incat sa se intalneasca la mijlocul triunghiului; Se framanta din nou,repetand operatiunea de cateva ori, in acelasi timp se pune putin cate putin faina pe partile inca lipicioase de aluat. Se lasa aluatul acoperit cu un servet usor de panza peste noapte sau cel putin 4 ore pana sa va apucati de copt; Pentru umplutura, se pun 250 grame din migdalele necesare intr-un mixer si se amesteca cu zaharul pudra si cu pudra de cacao pana la omogenizare.Se adauga untul si albusul de ou, se amesteca din nou, apoi se incorporeaza ciocolata; Se imparte aluatul in doua si se pune prima jumate intr-o forma de prajituri neaderenta, cu diametrul de aproximativ 23 cm. Se adauga umplutura peste aluat, niveland-o si lasand spatiu gol la margini pentru a le putea lipi ulterior; Se adauga deasupra cealalta jumatate de aluat si se acopera cu acelasi servet de panza si se lasa la cald pentru o ora; Se incalzeste cuptorul la 180 grade C, se amesteca din nou albusul cu laptele si se toarna deasupra compozitiei, imprastiind si restul de migdale deasupra si zahar pudra; Se coace la cuptor pentru 40-50 minute pana se umfla aluatul si devine auriu. Se lasa in cuptor totul pentru inca o ora, cu focul stins.Apoi se mai presara niste zahar pudra pe deasupra.
[i]9-Tort cu mere si frisca[reteta sarbeasca][/i]
Pentru blat iti trebuie:6 oua,6 linguri zahar,6 linguri ulei,6 linguri faina,1 lingurita praf de
copt,un praf de sare,esenta de vaniliE
Umplutura:1 kg frisca din smantana[nu vegetala],6 mere mari,5 linguri cu zahar,30 gr praf de
gelatina
Sirop:1 cana de zahar,1/2 cana apa, baton de vanilie.
Separi albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le freci cu praful de copt si uleiul adaugat lingura cu lingura, ca la maioneza.Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare, adaugi zaharul, esenta de vanilie si amesteci in continuare pana se topeste zaharul.Peste albusurile batute spuma rastorni galbenusurile frecate cu ulei.Faina o vei pune in ploaie, amestecand cu telul usor, de jos in sus.Tapetezi o tava cu hartie pentru copt si torni aluatul.Coci la foc mic, aproximativ 25 minute, dupa care il lasi la racit.Separat se dau pe razatoare merele cu tot cu coaja,apoi se scad in tigaie amestecate cu zaharul pana se moaie amestecand incontinuu la foc iute.La sfarsit se amesteca cu praful de gelatina si se ia de pe foc,amestecand pana se dizolva gelatina in sucul de la mar.Se insiropeaza blatul racit fara sa se scoata din tava de la copt,se toarna apoi compozitia de mere deasupra,apoi se intinde si frisca si se da la frigider.

Ultimele produse cu reduceri