Buna ziua! Astazi vom mai pregati o macaronada, cu sos rosu cu afumatura. Eu am folosit bacon, dar puteti inlocui cu muschiulet afumat, costita sau kaiser.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 1 pachet de 500 gr de spaghetti, 200 gr branza feta, 300 gr bacon, 2 cutii de rosii decojite tocate [400 gr fiecare], 1 ceapa mare sau 2 mai mici, 1 ardei gras mare, sau 2 mai mici, 1 fir de zahar [1/2 lingurita], sare, piper negru.
Daca doriti sa urmariti fotografiile si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Pentru inceput, taiem cubulete bacon-ul, tocam fin ceapa, si taiem feliute subtiri ardeiul.
2-Rumenim in tigaie fara ulei pentru 2-3 minute baconul, apoi il tragem deoparte si in grasimea formata, calim ceapa si ardeii pana devin sticloase putin. Adaugam apoi rosiile tocate....
3-...si continuam fierberea pana se leaga sosul si se moaie legumele. Adaugam baconul, zaharul, si lasam sa mai fiarba cateva minute.
4-Separat fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet, si le scurgem bine, apoi le clatim cu putina apa rece.
5-Separat taiem cubulete braza feta [pe care putem sa o inlocuim cu telemea].
6-Servim macaroanele in felul urmator: punem pe o farfurie cateva cubulete de branza, punem macaroanele deasupra...
7-...apoi turnam si sosul de rosii cu bacon.
Pofta buna!