Importanta micului dejun pentru copii si adulti

Mic dejun! Avand un bogat mic dejun este una dintre cele mai bune moduri de a ne imbunatati performantele in scoala. Multe studii confirma ca o corecta alimentatie dimineata duce copilul la «succes». Copiii care mananca un mic dejun bogat si hranitor in general, au mai bune rezultate la teste, capacitatea de a invata mai bine si un mai linistit comportament in clasa , spre deosebire de copii,refuza micul dejun sau mananca frugral dimineata.
De asemenea, in ceea ce priveste studierea celui de-al doilea grup de copii, sute de studii arata ca au rezultate si mai reduse, cu trecerea timpului. Pe de alta parte, copiii care au primit un mic dejun bogat si hranitoare au un nivel mai scazut de oboseala.
Micul dejun este nu numai important nu numai pentru copii, dar si pentru adulti. Avand un bogat si hranitoare micul dejun are multe beneficii pentru adulti. Daca mananci un bogat mic dejun, Va va ajuta sa functionati mai bine la locul de munca,si chiar va reduce stresul.
Un studiu publicat in revista (International Journal of Food stiinte si de nutritie, 1998), a aratat ca a lua micul dejun imbunatateste sanatatea mintala. Cercetarile au indicat ca adulti (cu varste cuprinse intre (20 - 79 ani) care mananca micul dejun,au mai putin de suferit de stres,sunt mai putin depresivi si mult mai activi spre deosebire de cei care evita micul dejun.
Din pacate, mai multe si mai multe persoane se abtina de la a manca masa de dimineata. Statisticile aratau in 1999, ca 30% dintre copii nu mananca micul dejun, cel putin de doua ori pe saptamana.
Orice omisiune a micului dejun expune copiii la riscuri nutritionale. Copiii au nevoie de mai mult de 40 de elemente nutritive pe zi, pentru a oferi atat spiritual si fizic. Potrivit Western Dairy Council, 1 / 3 din copii care nu mananca dimineata, nu vor satisface nevoile zilnice de proteine si 75% va duce la pierderea cantitatii recomandate de calciu.
Daca va intrebati de ce oamenii nu mananc micul dejun, de obicei,raspunsul are de a face cu lipsa de timp.Intensul ritm de viata si de dimineata,stresul si graba au ca rezultat faptul ca familiile nu rezerva suficient timp pentru micul dejun.
Din fericire, nu este necesar sa se piarda micul dejun chiar daca sunteti presati de timp.
Un mic dejun bogat care sa asigure necesarul nutritiv este un caz foarte simplu.
1- Mai intai, alegeti un produs alimentar ridicat in hidrati de carbon, in conformitate cu normele de alimente
piramida.
2- In al doilea rand, adaugati fructe sau legume.
3- In al treilea rand, includeti in micul dejun si lactate.
Nu exista reguli grele pentru a digera o masa hranitoare la micul dejun. Mai jos sunt cateva idei simple si inteligente pentru micul dejun la domiciliu, atunci cand am timp.
-Suc de fructe proaspete, pentru a asigura o buna doza de vitamina C si A
-Lapte sau iaurt cu o servire de cereale, cum ar fi Quakers, muesli si alte cereale , sau chiar si unul cu doua felii de paine toast cu samburi intregi cu un pic de unt si miere. De asemenea, impreuna cu un ou si paine integrala ar fi o idee minunata.
In zilele in care timpul nu este de ajuns sa va bucure un mic dejun la domiciliu, atunci puteti pregati ceva rapid si usor pentru locul de munca.
Aveti posibilitatea sa luati un iaurt cu cereale si fructe, un fruct, cum ar fi o banana sau un mar, sau puteti lua un tost cu paine prajita si cascaval.
Pentru un mic dejun rapid in masina sau autobuz, puteti avea un sandwich sau toast cu paine integrala cu sunca si branza - care contine, de asemenea, o bucata de salata verde sau rosii sau ardei - si un suc natural din fructe.
Pentru unii copii, micul dejun la cantina de la scoala ar putea fi un raspuns in cazul in care scoala incepe foarte devreme dimineata . Verificati daca copilul in scoala, cantina poate gasi lapte pasteurizat, in ambalaje individuale, care este o sursa de calciu, esentiala pentru dezvoltarea sa,
sandvis cu paine integrala cu ton sau sunca si branza de inalta calitate fara continut mare de grasime,sau sucurinaturale fara zahar.
Oriunde mananci, acasa, la birou, masina, la scoala, este important sa fie ca alimentele sa fie sanatoase.
Pofta buna!

Ultimele produse cu reduceri