Despre dietele pe baza grupei de sange

Despre dietele pe baza grupei de sangeAutomat,odata cu fenomenul de crestere a ratei obezitatii a aparut si cursa pentru scaderea in greutate. De-a lungul anilor, numeroase mode si tendinte in curile de slabire au venit si s-au dus, fiecare cu propria sa «formula» si promisiune de scadere in greutate fara eforturi. Unele din cele mai populare, cu toate ca inca mai dubioase metode au supravietuit. Multe se bazeaza pe ignoranta si neinformarea oamenilor si pe dorinta lor de a pierdekilogramele in plus.
Unii sustin ca pentru a pierde greutate trebuie sa se evite orice alimente sau grupuri de produse alimentare, care sunt dependente de grupul nostru de sange. Insa cat de sigura este aceasta metoda si pentru cat timp putem sa o punem in aplicare pentru a mentine sanatatea noastra?
Teoria se bazeaza pe existenta unei substante care are o reactie specifica in contact cu sangele unei anumite grupe. Asa ca atunci cand mananci un produs alimentar care contine o substanta incompatibila cu sangele unei anumite grupe,respectiva substanta poate incetini metabolismul astfel
1- nu se ard in mod eficient caloriile care ne dau energie
2 - intervin in procesul digestiv, si perturba echilibrul hormonal, cauzand de retentie de lichide
si provocand tulburari tiroidiene si alte probleme.
Deci, o parte din produsele alimentare ar trebui sa evite diferite grupuri de sange pentru a se pierde in greutate, sunt:
Cei din grupa sanguina O:
- grau, paine ,unele leguminoasele (linte, fasole) ,oua ,lactate
Cei cu grupa de sange A:
-carne ,lactate
Grupa de sange B:
- linte,grau
Grupa de sange AB:
-carne, grau
Acestea sunt cateva din produsele alimentare care ar trebui sa se evite de catre persoanele apartinand grupurilor de sange respective pentru a pierde in greutate.
Un astfel de regim alimentar, cu exceptia faptului ca nu poate fi pus in aplicare pentru o lunga perioada de timp, pentru ca este prea restrictive, nu este echilibrat in substante nutritive, dupa excluderea anumitor alimente. Este cunoscut faptul ca o femeie pentru a putea mentine masa osoasa la niveluri normale si pentru a preveni osteoporoza ar trebui sa aiba cel putin doua portii de calciu pe zi. Conform acestei teorii, cu toate acestea, laptele interzise pentru persoanele cu grupa sanguina O si A. Deci acesti oameni sa piarda ingreutate ar trebui sa se expuna osteoporozei,caci este evident ca nu pot lua o viata suplimente de calciu. De asemenea, persoanele cu grupa sanguina A, precum si cele cu AB ar trebui sa evite carne. Dar ce se intampla daca o persoana are anemie si o mare lipsa de fier? Este cunoscut ca cea mai mare cantitate de fier se afla in carnurile rosii. Deci un astfel de regim alimentar nu este adaptat la nevoile specifice si conditiile fiecaruia.
Si inca o observatie pentru aceasta metoda nesustinuta clinic:exista persoane care in conformitate cu aceasta metoda nu pot manca leguminoase deoarece substantele care le contin, vor cauza probleme,dar exista o mare parte a populatiei care nu are acces la o mare varietate de alimente din motive geografice religioase sau economice. De exemplu populatii hranite cu grau de cereale sau terci de ovaz. In cazul in care dieta pe baza grupei de sange ar avea rezultate, oamenii cu o incompatibilitate intre produsele alimentare si sange, ar trebui sa fie obezi.
Alte cerinte de substante nutritive are nevoie de o persoana care are anemie,altele o persoana cu hipotensiune altele o persoana cu diabet, sau combinatii celor de mai sus, dar chiar si o persoana sanatoasa, daca se aplica o astfel de dieta nu va indeplini cerintele de nutrienti. Avand excluse din dieta de anumite grupuri de alimente.Ia de exemplu de regim alimentar ar trebui sa se aplice persoanelor cu grupa sanguina A. Acesti oameni ar trebui sa excluda din dieta lor, astfel cum am spus carnea, laptele etc ,in cazul in care sunt consumate in cantitati necontrolate alimentele permise pentru grupa sanguina va pierde greutate? Raspunsul este nu, pentru ca nu este posibil de a recruta mai multe calorii decat cele de care ai nevoie si de a pierde in greutate.
Deci cel mai potrivit este sa se aplice un regim alimentar echilibrat de nutrienti si adaptat la
nevoile proprii pentru a ramane sanatosi. Nu exista nici o dovada clinica pentru aceasta metoda. Initiatorii au luat o bucata de biochimie si au distorsionat-o cat este posibil. Daca o astfel de metoda ar fi fost valabila atunci ar disparea omeniria. In aceeasi ordine de idei si cu aceeasi logica oameni care au ochi de culori diferite ar trebui sa manance diferit. Este o frauda a anumitor persoane pentru
a face bani.
Oamenii care nu pierd cu usurinta in greutate ar trebui mai intai de toate, sa verifice daca nu prezinta probleme ale:
-Functiei tiroidiene
-Prezentei ovarelor polichistice
-Posibilei aparitii a anemiei
-Nivelului de zahar din sange
Si ca ultim sfat,pentru orice dieta consultati un medic nutritionist cu diploma si atestat.
Acest articol a fost preluat si tradus dupa http://diatrofi.gr,reprezentand doar o sursa de informare,nu si parerea noastra personala.In viitor vom interveni si cu alte articole care sa sustina sau sa combata aceasta teorie.Situl nostru este liber expunerii tuturor parerilor.

Ultimele produse cu reduceri