Ce tipuri de vin servim la masa - Sfaturi pentru si despre vin

Ne-am intrebat probabil nu odata cu ce tip de vin insotim diverse mancaruri.Vom prezenta deci cateva reguli de baza despre vinuri si mancarurile pe care acestea le insotesc.

Temperatura la care se servesc vinurile
-Vinul alb se serveste de obicei rece la temperaturi de 10-12 grade C.
-Vinul alb usor si dulce,vinurile spumoase,si sampanaia se servesc la 6-8 grade C.
-Vinul rosu usor trebuie servit la o temperatura de cca.16 grade C.
-Vinul rosu tare se serveste la o temperatura de peste 18 grade C.Regula cunoscuta de toti este ca vinul rosu tare se serveste la temperatura camerei,fapt care e putin inexact avand in vedere ca temperatura camerei poate ajunge la 28-30 de grade sau chiar mai mult.
Cu ce mancaruri acompaniem vinurile
-Vinul alb usor insoteste salatele si gustarile,aperitivele.
-Vinul alb aromat insoteste pestele,vitelul,carnea de pui.
-Vinul sec insoteste carnea de rata,curca,gasca si felurile de mancare pe baza de ou.
-Vinul rosu usor insoteste fripturile de vitel tanar de lapte,si de pasare.
-Vinul rosu tare si sec insoteste fripturile de vita si branza.
-Vinurile dulci ,vinul de lichior,precum si coniacurile se servesc la desert,odata cu prajiturile sau cafeaua.
Sfaturi pentru vinuri
-Sticla de vin se desface cu 2 ore inainte de a fi servita.
-Paharul de vin se umple la masa pe trei sferturi.
-Vinul trebuie intotdeauna gustat inainte de a fi turnat in pahar.
-Sticlele de vin trebuie tinute intotdeauna culcate orizantal.Vinul trebuie sa fie in contact dopul pentru a-i mentine umiditatea.
-Vinul de tara trebuie imediat pus in sticle pentru a nu-si scimba gustul.Nu trebuie niciodata pastrat in sticle de plastic,nici macar la frigider.

Ultimele produse cu reduceri