Astazi vom gati impreuna un desert usor si foate delicios, o prajitura pentru toate ocaziile, cu care putem epata foarte usor si musafirii.

Avem nevoie de urmatoarele materiale: 250 g margarina, 250 g apa, 450 g zahar, 30 ml cognac, 40 g cacao, 2-3 coji de portocala, 4 oua, 250 g faina, 1 lingurita cu vaf praf de copt.
Pentru a urmari pozele si reteta pas cu pas dati click pe butonul 'deschide' de mai jos.
1-Punem la foc mic margarina, apa, zaharul, cognacul, cacao si cojile de portocala, si le fierbem amestecan 1-2 minute, pana se leaga sosul.

2-Din sosul de ciocolata format , se retin 2 pahare [mari de apa]. Unul se pune in frigider si celalalt in congelator. Atentie sa nu folositi pahare de sticla. Mai bine dati lafrigider in boluri sau cani de plastica, pentru a nu se sparge.

3-In restul de sos de ciocolata din care am aruncat cojile de portocale, se toarna toata faina deodata si se amesteca bine.

4-Separat se bat ouale cu mixerul.

5-Se toarna ouale batute in amestecul cald batand cu mixerul incontinuu ca sa se omogenizeze amestecul inainte sa se 'prinda' ouale.

6-Se toarna intr-o forma la alegere, eu am folosit-o pe cea din fotografie, dar se poate si in tava de 20/30 unsa cu margarina si se da la cuptor pentru 20-25 de minute cel mult.

7- Se scoate din cuptor si se incearca cu paiul. Nu trebuie sa fie ca o zeama la mijloc, dar nici coapta complet, pe pai trebuie sa ramana putin aluat, apoi se toarna cana de sirop tinuta in frigider. Se lasa cca 10 minute sa se racoreasca, si sa absoarba siropul, apoi dupa ce acesta a fost absorbit in totalitate, il turnam si pe cel de-al doilea care e putin mai tare si va ramane putin deasupra ca o glazura.Daca aveti musafiri, si vreti sa impresionati, puteti rasturna prajitura pe un platou si puteti turna glazura pe cealalata parte.

Pofta buna!
