Preparare: Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, coaja rasa de portocala, praful de copt stins in zeama de portocala si faina, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu faina si se coace la un foc iute la inceput, iar dupa ce blatul a crescut se continua coacerea la un foc domol.Crema : smantana se amesteca cu zaharul, se adauga untul si alunele prajite si macinate si se omogenizeaza compozitia. La sfarsit se adauga dulcea
TORT CU CREMA DE ALUNE SI DULCEATA DE PORTOCALE
Incrediente: BLATUL: faina 300 g, zahar 300 g, unt 300 g, oua 6 buc, portocale 200 g, praf de copt 1 plic, zahar vanilat 1 plic, sare CREMA: alune 200 g, smantana 100 g, zahar 150 g, unt 200 g, dulceata de portocale 150 g, SIROPUL: zahar 125 g, esenta de portocale 20 ml, apa 250 ml
Preparare: Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, coaja rasa de portocala, praful de copt stins in zeama de portocala si faina, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu faina si se coace la un foc iute la inceput, iar dupa ce blatul a crescut se continua coacerea la un foc domol.Crema : smantana se amesteca cu zaharul, se adauga untul si alunele prajite si macinate si se omogenizeaza compozitia. La sfarsit se adauga dulcea
Preparare: Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, coaja rasa de portocala, praful de copt stins in zeama de portocala si faina, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu faina si se coace la un foc iute la inceput, iar dupa ce blatul a crescut se continua coacerea la un foc domol.Crema : smantana se amesteca cu zaharul, se adauga untul si alunele prajite si macinate si se omogenizeaza compozitia. La sfarsit se adauga dulcea