Crema: 200 ml lapte, 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri geltina, 300 g frisca, 1 plic zhaar vanilat, 1 lingura rom sau cognac, 4 banane
Glazura de gelatina: 1 plic jeleu de banane Iotis
Preparare: Se bat spuma albusurile cu zaharul,apoi se incorporeaza usor galbenusurile, faina si uleiul. Se coace in tava unsa si tapetata cu hartie, apoi se lasa sa stea pana a doua zi. Se scoate si se indeparteaza harita apoi se monteaza tortul inapoi in tava de copt.
Pentru crema se bate spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile si laptele cald in care s-a desfacut gelatina din timp. Se amesteca cu frisca batuta si se lasa sa stea. Gelatina de banane se prepara conform instructiunilor de pe plic. Se stropeste cu putin cognac blatul de tort, apoi se aseaza una langa alta bananele taiate in 2 pe lun