TARTA DE PESTE CU SPARANGHEL

Incrediente: aluat: 150 g faina, 75 g unt, 1 ou mic
umplutura: 400 g file de peste fara piele, 16 lastari de sparanghel verde, 250 ml smantana, 2 oua, 1 lingura usturoi taiat, sare, piper alb

Preparare: Faina, oul, untul se framanta pana cand se obtine un aluat. Aluatul se intinde pe o tava rotunda cu diametru de 20 cm, se inteapa cu furculita si se lasa la frgider 30 de minute. Apoi se coace aluatul pe raftul de jos al cuptorului timp de 8-10 minute. Se curata partea de jos a lujerilor de sparanghel si se fierbe timp de 2 minute in apa cu putina sare. Se scoate sparanghelul din apa, se storce si se maruntesc lujerii, varfurile lasandu-se intregi. Pestele se taie in cubulete de 1,5 cm. Pestele si sparanghelul se adauga in tava peste aluatul precopt. Oul, smantana si usturoiul se bat impreuna si se asezoneaza cu sare si piper. Compozitia se toarna in tava

Ultimele produse cu reduceri