STIUCA IN SOS DE SMANTANA

retete culinare
Incrediente: 1 stiuca mare, 1 lamaie, sare, 5 fire ceapa verde, 1 lingura faina, 1 lingurita boia dulce,60 ml ulei,250 g smantana, patrunjel tocat, cimbru
Preparare: Stiuca curatata se taie felii si se sareaza.
Se lasa cu sarea pe ea cat se pregateste sosul: se toaca marunt ceapa verde, se prajeste in ulei, se stinge cu apa calda in care s-a desfacut o lingura de faina si o lingurita de boia dulce.
Se fierbe acoperit 15 min., apoi se sareaza si se pipereaza si se mai lasa sa fiarba acoperit inca 15 min.
Stiuca se pune sa fiarba in putina apa calda, cu sare si zeama de la 1/2 de lamaie.
Dupa 10 min. de fierbere se rastoarna sosul peste stiuca si se mai lasa sa fiarba 5 min.
Se scoate pestele, se pune pe un platou, se stropeste cu zeama de lamaie, se acopera cu un pahar de smantana subtiata cu sos strecurata, se

Ultimele produse cu reduceri