Preparare: Se intinde foaia de aluat. Se amesteca brinza (trecuta prin sita) cu verdeturile, sare, piper dupa gust. Se repartizeaza crema de brinza pe suprafata de aluat, lasindu-se 3 cm margine pe una din laturile lungi ale acestuia. Se dispune sunculita (dar nu pe marginea lasata!), peste care se presara parmezanul. Se bate usor oul si se unge marginea lasata libera. Se ruleaza aluatul, incepind de pe latura opusa celei unse cu ou. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, se taie felii de aluat de 1 cm grosime, care se dispun pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Oul ramas de la uns se amesteca cu smintina si se ung cu aceasta compozitie spiralele. Se dau la cup
SPIRALE DE FOIETAJ CU BACON SI BRANZA
Incrediente: un aluat foietaj, 1 ou, 2 linguri smintina, 200 g cubulete de bacon, 200 g brinza de vaci, un pumn verdeturi tocate fin (patrunjel, marar, ceapa verde), 2-3 linguri parmezan ras fin
Preparare: Se intinde foaia de aluat. Se amesteca brinza (trecuta prin sita) cu verdeturile, sare, piper dupa gust. Se repartizeaza crema de brinza pe suprafata de aluat, lasindu-se 3 cm margine pe una din laturile lungi ale acestuia. Se dispune sunculita (dar nu pe marginea lasata!), peste care se presara parmezanul. Se bate usor oul si se unge marginea lasata libera. Se ruleaza aluatul, incepind de pe latura opusa celei unse cu ou. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, se taie felii de aluat de 1 cm grosime, care se dispun pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Oul ramas de la uns se amesteca cu smintina si se ung cu aceasta compozitie spiralele. Se dau la cup
Preparare: Se intinde foaia de aluat. Se amesteca brinza (trecuta prin sita) cu verdeturile, sare, piper dupa gust. Se repartizeaza crema de brinza pe suprafata de aluat, lasindu-se 3 cm margine pe una din laturile lungi ale acestuia. Se dispune sunculita (dar nu pe marginea lasata!), peste care se presara parmezanul. Se bate usor oul si se unge marginea lasata libera. Se ruleaza aluatul, incepind de pe latura opusa celei unse cu ou. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, se taie felii de aluat de 1 cm grosime, care se dispun pe o tava tapetata cu hirtie de copt. Oul ramas de la uns se amesteca cu smintina si se ung cu aceasta compozitie spiralele. Se dau la cup